Ερντογάν: Μεγάλη χάρη του Θεού το πραξικόπημα

«Εγώ μένω μαζί με το λαό μου, δεν πάω πουθενά», υπογράμμισε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο ίδιος ήταν στόχος και «έδειξε» την ομάδα Γκιουλέν για την απόπειρα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας πρέπει να καθαρίσουν. Όπως αντιμετωπίσαμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις έτσι θα κάνουμε και τώρα. Η οργάνωση του Γκιουλέν είναι τρομοκρατική οργάνωση», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: « Πριν έρθω εδώ ήμουν στην
Μαρμαρίδα και όταν έφυγα από εκεί έμαθα ότι βομβάρδισαν το σημείο που ήμουν».

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για παράλληλο κράτος λέγοντας: «Η νέα Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία, υπάρχουν νέες δομές και συμπεριφορές. Πριν από λίγες ημέρες το αεροδρόμιο έγινε στόχος του Ισλαμικού Κράτους και σήμερα έγινε στόχος του παράλληλου κράτους» ενώ διερωτήθηκε: «Γιατί πετάνε τα F-16 πάνω από το αεροδρόμιο;»

«Ο στρατός δεν ελέγχει την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση που εξελέγη με τις ψήφους του λαού και θα συνεχίσουμε» είπε συμπληρώνοντας «αυτή τη στιγμή σε όλη την Τουρκία εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους. Θα είμαστε ενωμένοι δεν θα υποχωρήσουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Αυτοί που κυκλοφορούν με τα τανκς και τα όπλα θα επιστρέψουν στα στρατόπεδά τους με αυτά γιατί ο λαός τους τα έδωσε για άλλο λόγο». Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε κάνει λόγο για προδοσία προειδοποιώντας τους ιθύνοντες ότι «θα πληρώσουν βαριά το τίμημα».

«Αυτή η κίνηση είναι μια μεγάλη χάρη του Θεού γιατί θα γίνει η αιτία να καθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις που ήταν κρυμμένες για χρόνια», σημείωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος νωρίτερα είχε απευθύνει μέσω των social media κάλεσμα στους πολίτες να βγουν στις πλατείες για να αντισταθούν στους πραξικοπηματίες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα