Επιστήμονες ανακάλυψαν σαλιγκάρι-μετανάστη με «σούπερ-δυνάμεις»

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος σαλιγκαριού με «σούπερ δυνάμεις»: εκτοξεύει βλέννες, ζει σε ναυάγια και επιβιώνει χωρίς κάποιο σκληρό προστατευτικό κέλυφος.

Σύμφωνα με το National Geographic, το ιδιόμορφο αυτό σαλιγκάρι ζει στο ναυάγιο του USNS Vandenberg στην Φλόριντα, το οποίο έχει δημιουργήσει έναν τεχνητό κοραλλιογενή ύφαλο. Εκτιμάται ότι προέρχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου παρέμενε απαρατήρητο, και μετανάστευσε στην Φλόριντα προς αναζήτηση... ευκαιριών.
Ο νέος κοραλλιογενής ύφαλος προσφέρει άπλετη τροφή και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μικρότερος από ότι στους παλαιότερους, φυσικούς υφάλους.

Το σαλιγκάρι ονομάζεται Vandy και η μορφολογία του προκαλεί εντύπωση. Μοιάζει περισσότερο με τεράστιο σκουλήκι και, σε αντίθεση με τα περισσότερα σαλιγκάρια, δεν διαθέτει κεραίες. Για να τραφεί, εκτοξεύει μέσα στο νερό μια βλέννα, στην οποία παγιδεύονται διάφοροι μικροοργανισμοί, με τους οποίους τρέφεται.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μετανάστευση του συγκεκριμένου είδους στην Φλόριντα θα επηρεάσει άλλα είδη που ζουν στην περιοχή, όπως η θαλάσσια χελώνα καρέττα καρέττα. Το Vandy φέρει πολλές φορές το παρασιτικό σκουλήκι του γένους Schistosoma, το οποίο μπορεί να μολύνει τα είδη που βρίσκονται υπό εξαφάνιση.

米フロリダの沈没船でカラフルな新種ヘビガイ Thylacodes vandyensis発見https://t.co/GUwFI9CrB0

研究者曰く、大西洋で発見されたが新種はたぶん太平洋から来た外来種とのこと。種小名の由来は発見場所の沈没船の船名から pic.twitter.com/UupMEDWrZW

— さいたま@フレンズ (@saitamakita) April 6, 2017

Новая червячковая улитка Thylacodes vandyensis живет на затопленном корабле возле Флориды. Раковина ее размером с палец. Средний палец. pic.twitter.com/3u2zMjk5VJ

— Batrachospermum (@batrach0spermum) April 6, 2017

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα