Επίσκεψη Xi Jinping στην Τεχεράνη για δημιουργία σχέσεων συνεργασίας

Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, έφτασε σήμερα, Παρασκευή, στην Τεχεράνη για την επικείμενη συνάντησή του με Ιρανούς αξιωματούχους. Ο Κινέζος πρόεδρος θα παραμείνει στη χώρα για δύο ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων θα επιδιώξει τη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας σε πολιτικό και εμπορικό επίπεδο.

Τον Jinping υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Mehrabad της Τεχεράνης ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif. Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Ασία και ζητήματα του Ειρηνικού, Ebrahim Rahimpour, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου προέκυψε
μετά από πρόσκληση του Ιρανού ομόλογού του, Hassan Rouhani. Ο Jinping θα συναντηθεί με τον Rouhani, αλλά και τον πνευματικό ηγέτη Ayatollah Seyyed Ali Khamenei.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Κινέζου προέδρου στο Ιράν τα τελευταία 14 χρόνια. Ο Rahimpour αποκάλυψε ότι οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν 17 έγγραφα για συνεργασία σε οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό επίπεδο. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μετά το Ιράν, ο Rahimpour θα επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. '

#China president arrived in #Tehran was welcomed by #Iran FM Zarif in the airport. pic.twitter.com/C6722HDXEX

— Abas Aslani (@abasinfo) January 22, 2016

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα