Επανεξετάζεται η υπόθεση Πιστόριους λίγες εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή του

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα επανεξετάσει την υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους, λίγες εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή του.Ο παραολυμπιονίκης από την Νότια Αφρική είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θάνατο της συντρόφου του.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 ο ίδιος είχε πυροβολήσει θανάσιμα την Reeva Steenkamp, μέσα από
μια πόρτα. Ο 28χρονος αθλητής είχε καταθέσει ότι νόμιζε πως μέσα στο δωμάτιο βρισκόταν κάποιος κακοποιός που είχε εισβάλει στο σπίτι του και καταδικάστηκε σε πενταετή ποινή κάθειρξης. Έχοντας ολοκληρώσει το ένα πέμπτο της ποινής του, ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε για να περάσει τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια σε κατ' οίκον περιορισμό.

Οι εισαγγελικές αρχές τώρα θα προσπαθήσουν να πείσουν το Ανώτατο Δικαστήριο ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε την Steenkamp έπειτα από ένα καβγά που είχε μαζί της. Εάν οι δικαστές κρίνουν ότι ο παραολυμπιονίκης σκότωσε με δόλο την Steenkamp, θα επιστρέψει στην φυλακή και μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

«Το δικαστήριο όχι μόνο προσέγγισε με λάθος τρόπο τις λεπτομερείς αποδείξεις, αλλά επίσης απέκλεισε τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία», αναφέρουν τα έγγραφα των κατηγόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί επίσης για ένα περιστατικό κατά το οποίο πυροβόλησε κάτω από το τραπέζι ενός εστιατορίου, όμως δεν βρέθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή. Είχε κατηγορηθεί επίσης ότι είχε πυροβολήσει από την ηλιοροφή του αυτοκινήτου του.

Ο Πιστόριους αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, χάρη στην νομοθεσία της Νότιας Αφρικής που επιτρέπει σε «ακίνδυνους εγκληματίες» να εκτίουν το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους στο σπίτι. Ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση και φέρεται να διαμένει σε πολυτελές σπίτι συγγενή του στην Πρετόρια. Nα σημειώσουμε ότι ο αθλητής δεν θα παρευρεθεί στην δίκη του.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα