Εντοπίστηκαν στη βόρεια Γαλλία οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Εντοπίστηκαν στη βόρεια Γαλλία, κοντά στην Εν της Πικαρδίας όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρσης, οι δύο ύποπτοι ως δράστες της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της έρευνας, επέβαιναν σε αυτοκίνητο Renault Clio και έφεραν βαρύ οπλισμό.

Ο διευθυντής πρατηρίου καυσίμων κοντά στο Βιλιέ-Κοτερέ «αναγνώρισε τους δύο ύποπτους», εξήγησε η μια
πηγή. «Οι δύο άνδρες φορούν κουκούλες και είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτές ρουκετών» , επιβεβαίωσε άλλη πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των τριών δραστών, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.

Η Γαλλική αστυνομία με Tweet παρακαλά τους χρήστες του διαδικτύου να μην ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο που μπορούν να βοηθήσουν τους τρομοκράτες

[#CharlieHebdo] Ne contribuez pas à la diffusion de photos/vidéos/comptes malveillants
Ne les PARTAGEZ pas
Ne les LIKEZ pas
Ne les RT pas

— Police Nationale (@PNationale) January 8, 2015

Λίγο νωρίτερα η αστυνομία ζητούσε να μην μεταδίδονται ψευδές ειδήσεις.

[#CharlieHebdo] Ne perturbez pas le travail des policiers enquêteurs en diffusant de fausses informations ou #rumeurs

— Police Nationale (@PNationale) January 8, 2015

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι ο νεαρός αποφάσισε να παραδοθεί αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Είπε επίσης ότι άνθρωποι από τον κύκλο των άλλων δύο δραστών συνελήφθησαν.

Η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο αδελφών το πρωί της Πέμπτης απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά να επικοινωνήσει με τις αρχές. Η αστυνομία χαρακτήρισε τους δύο δράστες ως «οπλισμένους και επικίνδυνους».
Keywords
Τυχαία Θέματα