Ελβετοί: Η Ελλάδα έκανε μόλις 15 αιτήσεις για υποβολή στοιχείων από την Ελβετία

Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε να ζητήσει στοιχεία για την φορολόγηση των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία και υπέβαλε μόνο 15 αιτήματα (!), αποκάλυψε ο υφυπουργός για Διεθνή Οικονομικά Θέματα της Ελβετίας Ζακ ντε Βάτεβιλ κατά την συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι πρέπει να επανεκκινηθεί και να υπάρξει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές
αρχές της Ελβετίας και της Ελλάδας. Και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η ελληνική αντιπροσωπεία έμεινε έκπληκτη όταν άκουσε τους Ελβετούς να εκφράζουν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, από την προηγούμενη κυβέρνηση υποβλήθηκαν μόλις 15 αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος.

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η υλοποίηση μιας συμφωνίας – οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα