Ελβετία: Συλλήψεις Σύριων υπόπτων για τρομοκρατία. Φέρονται ότι κατασκεύαζαν τοξικά αέρια

Δύο πρόσωπα συριακής καταγωγής συνελήφθησαν χθες Παρασκευή στην περιοχή της Γενεύης τα οποία φέρονται ότι κατασκεύαζαν, έκρυβαν και μετέφεραν εκρηκτικά και τοξικά αέρια, ανέφερε σε ανακοίνωσή του σήμερα Σάββατο το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας.

Σε βάρος των δύο υπόπτων έχει ξεκινήσει διαδικασία ποινικής δίωξης στη βάση ενός νόμου που απαγορεύει οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε η ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας στην οποία δεν παρατίθενται ονόματα ούτε λεπτομέρειες, αναφέρεται όμως πως περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές
αργότερα.

Από την Πέμπτη η Γενεύη τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού καθώς, όπως δήλωσε, την Παρασκευή η πρόεδρος της χώρας Σιμονέτα Σομαρούγκα οι αρχές μια ξένης χώρας έδωσαν πληροφορίες για πιθανό τρομοκρατικό πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Γενεύης.

Δημοσιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι οι πληροφορίες προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Γενεύης είναι πολύ αυξημένα, όπως επίσης και οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα