Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης χαμηλών εισοδημάτων από το πλεόνασμα του 2016, αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας

Η επιστροφή του πρωθυπουργού από το Ισραήλ, δρομολογεί εξελίξεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να ανακοινώσει μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και των χαμηλών εισοδημάτων, από το πρωτογενές πλεόνασμα, που θα προκύψει το 2016. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το πόσο του πλεονάσματος για το 2016, θα προσεγγίσει τα 2,5 δισ. ευρώ και από αυτό το πόσο που θα προκύψει, έχει συμφωνηθεί το
1/3 να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ένα πόσο περί του 1,7 δισ. ευρώ μπορεί να δοθεί ως έκτακτη βοήθεια στα χαμηλότερα οικονομικά εισοδήματα. Άλλωστε το οποίο πόσο περισσεύει δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενίσχυση του πλεονάσματος του ερχόμενου έτους 2017 (υποχρέωση για 1,75% πλεόνασμα) και ο οποίος στόχος θα πρέπει να επιτευχθεί με τα έσοδα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου του 2017.

Μάλιστα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες πρωθυπουργικές ανακοινώσεις θα επισπευσθούν (ακόμα και εντός της ημέρας) ή μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη συζήτηση για το προϋπολογισμό, γεγονός που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που θα ανακοινωθούν, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά θα αφορούν κοινωνικό μέρισμα σε χαμηλά εισοδήματα αλλά ίσως και μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα