Εκλογές Πορτογαλία: Νικητής του Πάσος Κοέλιο αλλά με απώλειες

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός κομμάτων αναδείχτηκε τελικά νικητής στην Πορτογαλία κατά τις εκλογές της Κυριακής, οι οποίες μάλιστα είχαν χαρακτηριστεί και ως δημοψήφισμα απέναντι στα τέσσερα χρόνια λιτότητα.

Όπως μεταδίδει το BBC με σχεδόν όλες τι ψήφους καταμετρημένους, ο κεντροδεξιός συνασπισμός κομμάτων προηγείται με 37% έναντι 32%
των Σοσιαλιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Αντόνιο Κόστα αποδέχτηκε την ήττα του.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Πάσος Κοέλιο ανέφερε ότι ο συνασπισμός του φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

«Θα πούμε στον πρόεδρο ότι η πολιτική δύναμη που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους είναι έτοιμη να σχηματίσει κυβέρνηση» τόνισε ο Πάσος Κοέλιο σε τηλεοπτικό μήνυμα.

«Δεν επιτύχαμε πλειοψηφία στη βουλή» είπε.

Τα τέσσερα χρόνια λιτότητας φαίνεται ότι έχουν αφήσει τα σημάδια τους με αποτέλεσμα ο κεντροδεξιός συνασπισμός να έχει χάσει σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Να σημειωθεί ότι τα exit poll έδειχναν νίκη του κεντροδεξιού συνασπισμού με ποσοστό που κυμαινόταν από 36,4% έως 43% των ψήφων, ενώ οι σοσιαλιστές ακολουθούν με 29,5% έως 35%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα