Εκκένωση πόλης στον Καναδά λόγω γιγαντιαίας πυρκαγιάς

Ολόκληρη η πόλη του Fort McMurray στην Αλμπέρτα στον Καναδά εκκενώνεται υποχρεωτικά, καθώς σε εξέλιξη είναι στην περιοχή πυρκαγιά εκτός ελέγχου.

Το απόγευμα της Τρίτης, η κυβερνήτης της Αλμπέρτα, Ρέιτσελ Νότλεϊ, δήλωσε ότι είναι η μεγαλύτερη εκκένωση λόγω πυρκαγιάς στην ιστορία της επαρχίας.

Ο κύριος αυτοκινητόδρομος που συνδέει την πόλη, με πληθυσμό άνω των 60.000 κατοίκων, γέμισε με ανθρώπους, καθώς η πυρκαγιά, που ξέσπασε την Κυριακή, κατευθυνόταν προς το κέντρο της πόλης.

Οι φλόγες έχουν καταστρέψει σπίτια, καθώς και ένα πάρκο
τροχόσπιτων. Από τους οδηγούς έχει ζητηθεί να αποφύγουν το Fort McMurray, καθώς πυκνοί καπνοί έχουν κατακλύσει την περιοχή.

My harrowing drive evacuating #ymm praying for my friends pic.twitter.com/XGFWfavqR2

Jordan J Stuffco (@jstuffcocrimlaw) May 3, 2016

#fortmac #forestfire

A photo posted by Jeff Lindloge (@jeff_5) on May 3, 2016 at 2:04pm PDT



Αστυνομικοί με αντιασφυξιογόνες μάσκες προσπαθούσαν να βοηθήσουν στην κίνηση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με την Edmonton Journal, καθώς εκατοντάδες οχήματα είχαν ξεμείνει στον δρόμο λόγω έλλειψης βενζίνης ή προβλημάτων από τους καπνούς. «Είναι η χειρότερη ημέρα της καριέρας μου» είπε η Ντάρμπι Άλεν, επικεφαλής της Πυροσβεστικής, στο CBC News. «Είναι μια μεγάλη, άσχημη φωτιά, που δεν συγχωρεί τίποτα».

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης τέθηκαν σε ισχύ για 10 γειτονιές στην περιοχή, ενώ σε άλλες ζητήθηκε από τους πολίτες να είναι έτοιμοι να φύγουν μέσα σε 30 λεπτά.

The smoke is moving very fast. It's really dark where we are #ymm #ymmfire pic.twitter.com/UUiVWJrV9K

— BreannaKarstensSmith (@BreannaCTV) May 3, 2016

Οι κάτοικοι της Αλμπέρτα χρησιμοποιούν τα social media για να προσφέρουν τα σπίτια τους, τρόφιμα και νερό σε εκτοπισμένους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν θα έχουν σπίτι να γυρίσουν.

Το βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο 63 στη Λεωφόρο McKenzie στο νότιο τμήμα της πόλης, σύμφωνα με ενημέρωση εκτάκτου ανάγκης. Η έκταση της πυρκαγιάς διπλασιάστηκε μεταξύ Δευτέρας και Τρίτη, στα 2.600 εκτάρια.

I'd say it's time to start packing the bags.. #ymm#forestfire#cummins

A photo posted by Shawn Jeffrey (@shawnjeffrey) on May 3, 2016 at 12:57pm PDT



«Ξέρουμε πως η πυρκαγιά έχει επεκταθεί» είπε η Μελίσα Μπλέικ, στέλεχος της αυτοδιοίκησης, σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης. «Είμαστε μια κοινότητα μέσα σε δάσος και έχουμε μεγάλη ξηρασία στο περιβάλλον μας αυτή την περίοδο».

Όπως σημείωσε η Νότλεϊ, η πυρκαγιά στο Fort McMurray είναι μεγαλύτερη από την πυρκαγιά του 2011 στο Slave Lake, που προκάλεσε την εκκένωση 9.000 ατόμων. Επίσης, ο πρωθυπουργός, Τζάστιν Τρουντώ, ζήτησε μέσω του Twitter από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες εκκένωσης και να προσέχουν.

My thoughts are with people affected by the fire in Fort McMurray tonight. Stay safe and remember to follow evacuation orders. #ymmfire

Justin Trudeau (@JustinTrudeau) May 3, 2016

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στη HuffPost Canada και μεταφράστηκε στα ελληνικά

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα