Είναι πλέον επίσημο: Η Έμμα Γουάτσον είναι η πρέσβειρα του φεμινισμού και στο Twitter

Πραγματικά, δεν έχουμε άλλους τρόπους για να εκφράσουμε πόσο υπέροχη είναι η 24χρονη ηθοποιός Έμμα Γουάτσον. Ταλαντούχα, πνευματώδης, με άψογο στυλ και με έναν χαρακτήρα δυναμικό και φυσικά ... φεμινιστικό.

Ο τελευταίος χαρακτηρισμός μεταφράζεται βέβαια ποικιλοτρόπως, ανάλογα με το τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς. Η Γουάτσον είναι Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της υπηρεσίας «Ο.Η.Ε. Γυναίκες», ένα παρακλάδι των Ηνωμένων Εθνών αφιερωμένο
στην ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Πρόσφατα είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, με την ομιλία της από το βήμα του ΟΗΕ, όπου είχε μιλήσει για τον φεμινισμό χωρίς να διστάσει. Για κάποιους, η αναφορά σε αυτόν τον όρο στις μέρες μας ακούγεται παρωχημένη, αλλά αρκεί μόνο να πούμε ότι η Γουάτσον έγινε στόχος επιθέσεων και έντονης κριτικής, ακριβώς για αυτή της την κίνηση. Χάκερς απείλησαν μάλιστα ότι θα δημοσιεύσουν και γυμνές της φωτογραφίες.

Η Γουάτσον όμως δεν πτοήθηκε και φυσικά ούτε και πρόκειται. Το «He for She», ένα κίνημα που προωθεί την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα είναι πλέον μια πραγματικότητα, με άνδρες και γυναίκες να έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους.

Όπως είναι αναμενόμενο, στο Twitter έχει δημιουργηθεί και το ανάλογο hashtag (#heforshe). Η ηθοποιός δίνει συμβουλές σε γυναίκες και κορίτσια από όλο τον κόσμο. Οι απαντήσεις της υπέροχες, και η ιδέα ότι μία σταρ έχει βάλει ως στόχο να κάνει κάτι τέτοιο, μοναδική!

Το tweet που σίγουρα ξεχώρισε είναι πάντως αυτό ενός κοριτσιού που της είπε ότι ενώ θέλει να γίνει μηχανικός, ο πατέρας της δεν την αφήνει. Η απάντηση της Έμμα Γουάτσον; Απλή και αποτελεσματική!

«'Εμμα Γουάτσον ο πατέρας μου λέει ότι δεν μπορώ να γίνω μηχανικός επειδή είναι «ένα ανδρικό επάγγελμα» τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω αυτό;»

Και η σταρ απαντά: «Γίνε μηχανικός.» Έτσι απλά!

@lordvoldemot @HeforShe Become an engineer.

Emma Watson (@EmWatson) January 23, 2015

Στη συνέχεια, γυναίκες μηχανικοί από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες για να εμπνεύσουν το νεαρό κορίτσι να κυνηγήσει την καριέρα που ονειρεύεται.

«Είμαι και εγώ μηχανικός!» γράφει η @VickFerg. «Είναι σκληρή δουλειά, αλλά αλλάζουμε τη βιομηχανία μαζί!»

@EmWatson @lordvoldemot @HeforShe I'm an engineer! It's hard work but we're changing the industry together!

— Vicky Ferguson (@VickFerg) January 28, 2015

«Εγώ είμαι μηχανικός!» απαντά με τη σειρά της η @lovegood1_luna. «Ηλεκτρολόγος μηχανικός και είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη!»

@EmWatson @lordvoldemot @HeforShe I am engineer! An electronic engineer and I am so happy and proud! #equality

Luna Lovegood (@lovegood1_luna) January 26, 2015

Η Έμμα Γουάτσον, ωστόσο, δεν δίνει μόνο συμβουλές καριέρας.

«Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που δίνεις σε γυναίκες και άνδρες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις και σεξισμό;» ρωτά την σταρ η @lumosdelena.

«Να μην το βάζουν κάτω», απαντά η Γουάτσον.

@lumosdelena don't give up

Emma Watson (@EmWatson) January 23, 2015

«Έχεις καμία συμβουλή για έφηβες που οι γονείς τους λένε ότι πρέπει να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, αντί να έχουν πετυχημένες καριέρες;», ρωτά η @TheWyfeOfBathe.

«Γιατί να μην τα έχουν και τα δύο;», της απαντά η ηθοποιός.

@TheWyfeOfBathe Why not have both?

Emma Watson (@EmWatson) January 23, 2015

«Πώς σχετίζεται το HeForShe με την ισότητα; Τι κάνει για τις διακρίσεις και τη βία εναντίον των ανδρών και των αγοριών;» ρωτά ο χρήστης @zzelectric.

«Με το να διαδίδει ότι είναι κάτι που υπάρχει», απαντά η Έμμα Γουάτσον.

@zzelectric @hairoutine Spreading awareness that it exists.

Emma Watson (@EmWatson) January 23, 2015

Μα πώς να μην θαυμάζει κανείς;
Keywords
Τυχαία Θέματα