Έγκλημα στο έγκλημα στο Μεξικό: Όχλος λιντσάρισε και σκότωσε ύποπτη για την δολοφονία 8χρονης

Σκηνές βίας, οργής και ”λογικές” αυτοδικίας στο Μεξικό, προκάλεσε η δολοφονία μιας 8χρονης, με την γυναίκα που θεωρήθηκε πιθανή ύποπτη για την εγκληματική πράξη να δολοφονείται με την σειρά της από έναν εξαγριωμένο όχλο που την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. 

Η μικρή Καμίλα Γκόμεζ, εξαφανίστηκε την Τετάρτη αφού πήγε στο σπίτι ενός γείτονα για παίξει στην πισίνα του. 

Η μητέρα της πήγε στην αστυνομία λίγες ώρες αργότερα αφού έλαβε τηλεφωνικά μηνύματα στα οποία οι αποστολείς ζητούσαν λύτρα για να την ελευθερώσουν.

Η ίδια υποστηρίζει πως έδωσε στην

αστυνομία εικόνες από την κάμερα ασφαλείας ενός άλλου γείτονα που έδειχνε το σπίτι όπου βρισκόταν το κορίτσι, αλλά καταγγέλλει πως αγνόησαν τις εκκλήσεις της να ερευνήσουν. 

Τελικά το άψυχο κορμί της 8χρονης βρέθηκε πεταμένο στην άκρη ενός δρόμου της περιοχής Τάξκο όπου είχε εξαφανιστεί.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν αργότερα ότι εξέταζαν την εμπλοκή στην υπόθεση δολοφονίας μιας γυναίκας και δύο ανδρών.  

Αμέσως ξέσπασαν βίαιες διαμαρτυρίες πολιτών. 

Συγγενείς της δολοφονημένης Καμίλα, ενώθηκαν με τους κατοίκους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομίας και να ζητήσουν δικαιοσύνη ενώ η υπόθεση είχε προκαλέσει οργή από άκρη σε άκρη στο Μεξικό.

Οι διαμαρτυρόμενοι αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, έκλεισαν δρόμους, και τελικά  περικύκλωσαν τρία άτομα που πίστευαν ότι ήταν αυτά που σκότωσαν το κορίτσι. 

Σε κάποια πλάνα από βίντεο και φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, μέλη της αστυνομίας να παρακολουθούν τον όχλο που άρχισε να λιντσάρει την γυναίκα αν και νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να την απομακρύνουν από το σημείο. 

Η εισαγγελία αντιμετωπίζει τον θάνατο της γυναίκας στα χέρια του όχλου ως ανθρωποκτονία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ οι αρχές ανακοίνωσαν πως ένας άνδρας που φέρεται να έχει σχέση με τον θάνατο της Καμίλα, έχει συλληφθεί. 

Την Παρασκευή, όπως αναφέρει η El Universal, εκατοντάδες κάτοικοι μαζί με τους γονείς, συγγενείς και φίλους της μικρής μετέφεραν το φέρετρο με την σορό της 8χρονης στο κέντρο της πόλης.

Η μικρή πόλη βρίσκεται στην πολιτεία Γκερέρο, η οποία μαστίζεται από το οργανωμένο έγκλημα.

Τα λιντσαρίσματα από οργισμένους όχλους εναντίον ατόμων που είναι ύποπτοι για εγκλήματα σε βάρος παιδιών δεν είναι κάτι το τόσο ασυνήθιστο στο Μεξικό.

Τον Ιούνιο του 2022, ένας πολιτικός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ένα πλήθος περίπου 200 ατόμων, αφού διαδόθηκαν στο διαδίκτυο κατηγορίες ότι συμμετείχε σε απαγωγή παιδιών.

Τον Νοέμβριο του 2018, έβαλαν φωτιά και έκαψαν ζωντανό έναν ιδιοκτήτη καταστήματος στην κεντρική πολιτεία Πουέμπλα του Μεξικού μετά από παρόμοιες φήμες που κυκλοφόρησαν στο WhatsApp.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έγκλημα, Μεξικό, Όχλος, 8χρονης,egklima, mexiko, ochlos, 8chronis