Έφυγες νωρίς: Η Hipster Barbie δεν είναι πια μαζί μας

Η Hipster Barbie, γνωστή και ως Socality Barbie ή η Barbie της καρδιάς μας, αφού συγκέντρωσε περισσότερους από 1.3 εκ. ακολούθους στο Instagram και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία άπειρων στόχων ζωής, πέθανε την περασμένη Τετάρτη. Ήταν μόλις 22 εβδομάδων.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Socality Barbie (@socalitybarbie)

στις Σεπ 9, 2015, 9:22πμ PDT



Αφού ανάρτησε 136 selfies τραβηγμένες μέσα σε κόκκινα δάση και ομιχλώδεις λίμνες, η δημιουργός της Socality Barbie, η φωτογράφος Darby Cisneros από το Oregon των ΗΠΑ, ανέβασε μια πραγματική, ανθρώπινη selfie μαζί με τη διάσημη Barbie της, στην οποία παραδέχτηκε πως ξεκίνησε αυτή την περσόνα «ως έναν τρόπο για να σατιρίσω όλα αυτά που θεωρώ γελοία στο Instagram. Ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δε θα φανταζόμουν πως θα τραβούσε την τεράστια προσοχή που τράβηξε».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Socality Barbie (@socalitybarbie) στις Νοέ 4, 2015, 10:38πμ PST



Η Cisneros δέχθηκε πολλές προτάσεις από μεγάλες εταιρείες για να διαφημίσει τα προϊόντα τους μέσω του λογαριασμού της στο Instagram αλλά, όπως ήταν φυσικό, τις απέρριψε όλες. Η έμμεση προώθηση προϊόντων μέσα από στημένες φωτογραφίες στο Instagram ήταν ένα από τα πράγματα που σατίριζε με τη βοήθεια της Socality Barbie. Σύμφωνα με το TMZ, σκοπεύει να κρατήσει ανοιχτό το λογαριασμό για λίγο καιρό ακόμα, αν και πιστεύει πως «η Socality Barbie έκανε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει».

Η έξοδος της Socality Barbie αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη απώλεια για το κοινό του Instagram που ακολουθεί ευλαβικά λογαριασμούς μοντέλων. Η Αυστραλιανή Essena O'Neill έφερε τα πάνω κάτω στην αρχή της εβδομάδας, διαλύοντας το εικόνα που είχε δημιουργήσει στο Instagram και αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο της βιομηχανίας των social media και τον τρόπο που αυτή δημιουργεί «είδωλα» για το ανυποψίαστο κοινό.

Όσο για την Barbie της καρδιάς μας, φαίνεται πως έφυγε από τη ζωή μας τόσο γρήγορα όσο είχε εμφανιστεί. Όπως θα έκανε κάθε hipster που σέβεται τον εαυτό του.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα