Έχασε 2-1 από τον Άγιαξ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έκανε δώρο δυο γκολ στον Άγιαξ και γνώρισε την ήττα με 2-1 από μια ομάδα που συνολικά δεν ήταν καλύτερη στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Με εννιά παίκτες ολοκλήρωσε το ματς το τριφύλλι.

Ο Αντρέα Στραματσόνι αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του, λόγω του τραυματισμού του Ιμπάρμπο,
αλλά η χρησιμοποίηση του Λουντ, εκ των καλύτερων πράσινων από την αρχή της προετοιμασίας του βγήκε σε καλό αφού και πάλι ο Φιλανδός ήταν εξαιρετικός.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν το ματς με το σύστημα της Ευρώπης το 3-5-2. Ο Στιλ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Ιβανόφ, Μολέντο και Κουτρουμπής οι τρεις στόπερ. Μπροστά τους έπαιξε ο Λεντέσμα που είχε στα δεξιά του τον Ζέκα που έτρεχε και κάλυπτε παντού και τον Γουακάσο στα αριστερά ενώ στα "φτερά" έπαιζαν οι Μέστο δεξιά και ο Χουλτ αριστερά. Ο Λουντ έπαιζε λίγο πιο μπροστά από τους πέντε πράσινους χαφ και ο Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού.

Ο Άγιαξ από την μεριά του κατέβηκε με ένα 4-3-3, με τον Ονανά στην εστία, τους Φέλτμαν, Σάντσες, Ντάβινσον, Φίρχεφερ, στην τετράδα της άμυνας, τον Ρίντεβαλντ αμυντικό χαφ και τους Κλάασεν, Γκούντελ μπροστά του και τους Ζίγες, Γιουνές και Μπερτράν Τραορέ στην επιθετική τριπλέτα.
Καλός για 30' ο Παναθηναϊκός, έπεσε στη συνέχεια

Το πρώτο ημίχρονο είχε δυο κομμάτια. Στο πρώτο μισάωρο ο Παναθηναϊκός με το γρήγορο γκολ του Μπεργκ από το 5' πήρε την υπεροχή του αγώνα και μέχρι το 30' έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Χωρίς λάθη, με κλεψίματα, με σωστές μεταβιβάσεις και με ηρεμία στο παιχνίδι του.

Από το 30' όμως ο Άγιαξ ανέβηκε και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους πράσινους κυρίως από τα αριστερά και μάλιστα μπόρεσε και να φέρει και το ματς στα ίσια στο 34' με τον Μπερτράν Τραορέ.

"Χτυπώντας" μάλιστα στην πλευρά των Μέστο-Κουτρουμπή, βρήκε το 1-1 στο 34' με τον Τραορέ, έχασε μια απίθανη ευκαιρία στο 36' με τον Σάντσες και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 67' μετά το διπλό λάθος του Ιταλού μπακ (απώλεια μπάλας, πέναλτι) και το γκολ του Ρίντεβαλντ μετά την επέμβαση του Στιλ στην εκτέλεση του Κλάσεν.

Η αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Ιβανόφ στο 70' σχεδόν μηδένισε τις πιθανότητες του "τριφυλλιού", αφού η απογοήτευση ήταν έκδηλη και η είσοδος των Λέτο-Βιγιαφάνιες δεν αύξησαν το τέμπο ανεξαρτήτως αν και ο Ζιγές δέχθηκε κόκκινη στο 80'. Χειρότερο από τα παραπάνω; Η αποβολή του Γουακάσο στο 92'. Μαζί με τον Βούλγαρο στόπερ χάνουν το ματς στο Βίγκο στις 29/9!

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Andre Marriner (ENG)

Βοηθοί: Jake Collin (ENG), Adam Nunn (ENG)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Stuart Attwell (ENG), Kevin Friend (ENG)

Τέταρτος διαιτητής: Constantine Hatzidakis (ENG)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής (68' Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Λεντέσμα (64' Λέτο), Γουακάσο, Ζέκα, Λουντ (72' Σάμπα), Μπεργκ.

ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Ονανά, Φέλτμαν, Ντάβινσον Σάντσες, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν (90' Σόνε), Γκούντελ, Ζιγές, Γιουνές (86' Σινγκράβεν), Μπερτράν Τραορέ (72΄Ντόλμπεργκ).

Γκολ: 5' Μπεργκ/34' Μπερτράν Τραορέ

Κίτρινες: 35' Κουτρουμπής, 59' Ιβανόφ, 62' Γουακάσο, 71' Βιγιαφάνιες/42' Φίρχεφερ, 55' Ζίγες, 90' Φέλτμαν

Κόκκινες: 69' Ιβανόφ, 90' Γουακάσο /79' Ζίγες

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα