Δύο ανήλικοι κατηγορούνται για τους μαζικούς πυροβολισμούς στην παρέλαση των Kansas City Chiefs

Άνθρωποι παρακολουθούν αγρυπνία με κεριά για τα θύματα των πυροβολισμών στη συγκέντρωση για τη νίκη των Kansas City Chiefs στο Super Bowl την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στο Κάνσας Σίτι.

Σε δύο ανήλικους απαγγέλθηκαν κατηγορίες που συνδέονται με τους μαζικούς πυροβολισμούς στην παρέλαση νίκης των Kansas City Chiefs για το Super Bowl,

ανακοίνωσαν οι αρχές του Κάνσας την Παρασκευή, καθώς η πόλη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκαριστικό περιστατικό.

Ένα δελτίο τύπου από το Οικογενειακό Δικαστήριο της κομητείας Τζάκσον ανέφερε ότι οι ανήλικοι κατηγορήθηκαν την Πέμπτη και κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων της κομητείας «για κατηγορίες που σχετίζονται με όπλα και αντίσταση κατά της αρχής κατά την σύλληψη». Το δελτίο ανέφερε ότι «αναμένεται να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες στο μέλλον, καθώς συνεχίζεται η έρευνα από το αστυνομικό τμήμα του Κάνσας Σίτι».

Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες. Οι δικαστικές υποθέσεις ανηλίκων διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικές σύμφωνα με τη νομοθεσία του Μιζούρι και οι ακροάσεις δεν είναι ανοικτές στο κοινό.

Η αστυνομία αρχικά συνέλαβε τρεις ανηλίκους, αλλά άφησε ελεύθερο τον έναν, καθώς διαπίστωσε ότι δεν εμπλέκεται στους πυροβολισμούς. Η αστυνομία αναζητά ωστόσο κι άλλα άτομα που μπορεί να εμπλέκονται και καλεί μάρτυρες, θύματα και άτομα που έχουν στην κατοχή τους βίντεο από κινητό τηλέφωνο από το περιστατικό να καλέσουν σε ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Taylor Swift has donated $100,000 to a GoFundMe account set up by the family of Lisa Lopez-Galvan, who was killed Wednesday in the Kansas City, Missouri, parade shooting. https://t.co/keHBaqFFgspic.twitter.com/J0kIN9NkgA

ABC News (@ABC) February 16, 2024 Γενναιόδωρη δωρεά από την Τέιλορ Σουίφτ στην οικογένεια της D.J που έχασε τη ζωή της από τους πυροβολισμούς

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι του Κάνσας Σίτι συμμετείχαν σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις και αγρυπνίες για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τη φρίκη των όσων συνέβησαν.

Μια μητέρα και δημοφιλής στο Κάνσας Σίτι disc jockey, έχασε τη ζωή της από το μπαράζ πυροβολισμών την Τετάρτη, καθώς η παρέλαση και η συγκέντρωση ολοκληρώνονταν, και 22 άλλοι -περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς παιδιά- τραυματίστηκαν. Μέχρι την Παρασκευή, δύο άνθρωποι παρέμεναν σε κρίσιμη κατάσταση και ένας σε σοβαρή κατάσταση. Τα περισσότερα από τα τραυματισμένα παιδιά είχαν βγει από το νοσοκομείο και αναμένεται να αναρρώσουν.

Το γεγονός ότι δύο ανήλικοι προκάλεσαν ένα τέτοιο φρικτό συμβάν έχει αφήσει ανοικτές πληγές στους κατοίκους του Κάνσας. Η αστυνομία πιστεύει ότι μια διαμάχη μεταξύ διαφόρων ατόμων οδήγησε στους πυροβολισμούς.

To θύμα αναγνωρίστηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό KKFI-FM ως η Λίζα Λόπεζ-Γκαλβάν, D.J. και παρουσιάστρια της εκπομπής “Taste of Tejano”. Την Παρασκευή, μια φίλη της οικογένειας, η Kατρίνα Ρόχας Βίνσεντ, δήλωσε ότι αισθανόταν την παρουσία της νεκρής της φίλης καθώς βρισκόταν κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

«Το πνεύμα της θα είναι πάντα εδώ καλωσορίζοντας τους ανθρώπους πίσω σε αυτή την τοποθεσία, να μη φοβούνται να μην έχουν κανένα φόβο, να διασκεδάζουν και να ζουν τη ζωή τους», δήλωσε. Περιέγραψε την Λόπεζ-Γκαλβάν ως ένα ζωντανό, δοτικό άτομο.

«Είχε πάντα αυτό το μεγάλο χαμόγελο και απλά τη θετικότητα που έφερνε στην κοινότητά μας με τη μουσική που έπαιζε» στο ραδιοφωνικό της πρόγραμμα, είπε η Βίνσεντ.

Η Taylor Swift, η οποία βγαίνει με τον σεπιθετικό των Chiefs Travis Kelce, δώρισε 100.000 δολάρια στην οικογένεια της Λόπεζ-Γκαλβάν. Δύο δωρεές ύψους 50.000 δολαρίων αναρτήθηκαν την Παρασκευή με το όνομα της τραγουδίστριας σε μια σελίδα GoFundMe. Ο εκπρόσωπος της Swift επιβεβαίωσε τις δωρεές στο Variety, ανέφερε το εμπορικό έντυπο και το Associated Press επιβεβαίωσε ανεξάρτητα τις αναρτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα