ΔΝΤ: Αντίθετη η Λαγκάρντ σε πιθανή καθυστέρηση καταβολής των δόσεων από την Ελλάδα

Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να εγκρίνει πιθανό ελληνικό αίτημα για αναβολή των πληρωμών των δόσεων, διευκρίνισε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times που έκανε λόγο για ανεπίσημη προσέγγιση του υπουργείου Οικονομικών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
για μετάθεση καταβολής των δόσεων προς αυτό.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίστηκε ως ψευδέστατο από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο η κ. Λαγκάρντ κληθείσα να σχολιάσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον δήλωσε πως «το ΔΝΤ δεν έχει εγκρίνει καθυστερήσεις πληρωμών εδώ και 30 χρόνια σε αναπτυγμένες χώρες, παρά μόνον σε ορισμένες αναπτυσσόμενες, χωρίς παραγωγικά αποτελέσματα».

«Καθυστερήσεις πληρωμών δεν θα ήταν κατάλληλες για την σημερινή κατάσταση. Ποτέ μια ανεπτυγμένη χώρα δεν ζήτησε καθυστερήσεις πληρωμών» σχολίασε και πρόσθεσε πως «η καθυστέρηση καταβολής δόσης προς το ΔΝΤ ισοδυναμεί με το να απαιτείς πρόσθετη συνεισφορά από τη διεθνή κοινότητα, με κάποιες από αυτές τις χώρες να είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τις χώρες που ζητούν αυτές τις καθυστερήσεις».

Επίσης η γενική διευθύντρια διευκρίνισε στη συνέχεια πως το ΔΝΤ το είχε υπενθυμίσει τη θέση του Ταμείου στη διάρκεια συνομιλιών με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα