Δημοψήφισμα εντός της ΝΔ για την συμφωνία

Το ερώτημα πλέον για την ΝΔ δεν είναι καθόλου ρητορικό.Θα πει ναι ή όχι στην συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση;

Στο εσωτερικό του κόμματος κονταροχτυπιούνται δυο στρατόπεδα με διαφορετική επιχειρηματολογία πυρ ή κατά της μιας και της άλλης άποψης, με την ηγεσία και τους βουλευτές που βρίσκονται πέριξ αυτής να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές κατά της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να προεξοφλούν και την τελική τους στάσης.

Στον αντίποδα άλλα στελέχη, η Ντόρα Μπακογιάννη,
ο Νίκος Δένδιας, ο Κωστής Χατζηδάκης και άλλοι, θεωρούν σχεδόν ως μονόδρομο την θετική ψήφο της ΝΔ, μέσω και αν συνοδεύουν την άποψη τους αυτή με κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Την επίσημη γραμμή από τα Κεντρικά γραφεία της ΝΔ επιχείρησε να περάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει ένα μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν να κάνουν προσλήψεις στο δημόσιο η κ. Δούρου ή ο κ. Κατρούγκαλος σε βάρος της ελεύθερης αγοράς και του ιδιωτικού τομέα.

Ζητούμενο όμως παραμένει τι θα συμβεί στην περίπτωση που γεφυρωθούν οι διάφορες με τους εταίρους και η Γερμανίδα Καγκελάριος σηκώσει το τηλέφωνο και ζητήσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την θετική του ψήφο εντός του Κοινοβουλίου.

Στην περίπτωση δε πούμε τελική συμφωνία έρθει προς επικύρωση σε ένα άρθρο, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πιεστικά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η διέξοδος που μπορεί να δοθεί στους βουλευτές που αντιδρούν, από το όχι σε όλα, να στηρίξουν με την ψήφο τους πει της αρχής τη συμφωνία και να καταψηφίσουν επί μέρους άρθρα.

Η διαδικασια αυτή αποτελεί ένα κρίσιμο κρας τεστ που συνδέεται άμεσα και με τις εσωκομματικές διεργασίες, την ίδια στιγμή που στο Παρασκήνιο βουλευτές πιέζουν για σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να χαραχθεί και η γραμμή άμυνας της ΝΔ όταν υπάρξει το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα