Δικαστής στο Νιου Τζέρσι έκρινε ότι ο Τεντ Κρουζ πληρεί τις προϋποθέσεις για να θέσει υποψηφιότητα για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα

Δικαστής στο Νιου Τζέρσι έκρινε ότι ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Τεντ Κρουζ, είναι Αμερικανός πολίτης και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να λάβει μέρος στις προκριματικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο δικαστής Jeff Masin εξέτασε το κατά πόσο ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δύναται να συμμετάσχει στις εκλογές
για το χρίσμα, έπειτα από διαμαρτυρίες μερίδας πολιτών που αμφισβητούσαν το κατά πόσο ο Κρουζ είναι Αμερικανός πολίτης. Το ζήτημα είχε θέσει στο τραπέζι και ο συνυποψήφιός του, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να ακυρώσει την υποψηφιότητά του.

«Έχεις ένα μεγάλο ερωτηματικό στο κούτελό σου. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στο κόμμα», είχε πει ο Τραμπ στον Κρουζ κατά την διάρκεια μιας τηλεμαχίας τον Ιανουάριο.

Ο Τεντ Κρουζ έχει γεννήθηκε στον Καναδά από Κουβανό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα. Πολίτες στο Νιου Τζέρσι είχαν απευθυνθεί στην δικαιοσύνη, εκφράζοντας την ανησυχία ότι ο υποψήφιος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Οι «ανήσυχοι» πολίτες, όπως αυτοαποκαλούνται, ισχυρίζονται ότι ο Κρουζ δεν είναι Αμερικανός πολίτης, επειδή δεν γεννήθηκε σε αμερικανικό έδαφος. Ο δικηγόρος του υποψηφίου από την άλλη διαψεύδει τις κατηγορίες, εξηγώντας ότι το γεγονός ότι η μητέρα του κατάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον καθιστά Αμερικανό πολίτη. Ο δικαστής Jeff Masin έκρινε τελικά ότι οι κατηγορίες εναντίον του Κρουζ δεν ευσταθούν και ότι ο ίδιος πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να θέσει υποψηφιότητα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να εγκριθεί από τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Νιου Τζέρσι. Ο ίδιος δήλωσε ότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να είναι εντελώς σίγουρος για το κατά πόσο κάποιος είναι πράγματι Αμερικανός πολίτης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα