Μαξίμου: Ο Κοτζιάς υλοποιεί με επιτυχία την στρατηγική μας στο Κυπριακό

«Ο υπουργός Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευμα του Politico ανέφερε ότι, όχι μόνο υπάρχει διάσταση στις θέσεις Αθήνας-Κύπρου στις συνομιλίες στην Γενεύη για το Κυπριακό, αλλά και ότι αποκλείστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Το δημοσίευμα έλεγε πως ο Έλληνας υπουργός ευθύνεται εν
μέρει για τα εμπόδια που τίθενται στις διαπραγματεύσεις και ότι γι' αυτό τον λόγο η κυβέρνηση επέλεξε να μην του επιτρέψει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν.

Με ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός διαψεύδει το δημοσίευμα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κ. Κοτζιάς ακολουθεί την στρατηγική της κυβέρνησης. «Για άλλη μια φορά, δημοσιεύματα που παρουσιάζουν υποτιθέμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ή ερμηνεύουν ως ανελαστική τη στάση της ελληνικής πλευράς στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας», είπε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα