Διαδηλωτές παρεμπόδισαν την αυτοκινητοπομπή του Τραμπ και εκείνος αναγκάστηκε να διασχίσει λεωφόρο περπατώντας

Διαδηλωτές στην Πολιτεία της Καλιφόρνια την Μεγάλη Παρασκευή ανάγκασαν τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, να εγκαταλείψει την αυτοκινητοπομπή του και να διασχίσει δρόμο ταχείας κυκλοφορίας περπατώντας.

Η άφιξη του Τραμπ στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ προκάλεσε αναταραχές, με εκατοντάδες διαδηλωτές
να προσπαθούν να κλείνουν δρόμους, να βάζουν φωτιά σε αμερικανικές σημαίες και να πετούν αβγά σε ομοιώματα του μεγιστάνα. Ομάδα ατόμων μάλιστα προσπάθησε να εισβάλει στο Hyatt Regency, το ξενοδοχείο που φιλοξενούνταν ο Τραμπ.

Κάποιοι είχαν προηγουμένως κλείσει δωμάτια στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ήδη στην είσοδο, περιμένοντας τον μεγιστάνα με επιθετική διάθεση. Με την είσοδο να είναι μπλοκαρισμένη, ο Τραμπ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αυτοκινητοπομπή του, να περάσει από ένα οδόφραγμα και να περπατήσει πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας συνοδευόμενος από τους άνδρες ασφαλείας του.

Ο ίδιος αργότερα περιέγραψε την εμπειρία του, λέγοντας ότι έπρεπε να περάσει μέσα από χώματα, λάσπες και κάτω από έναν φράχτη, ενώ συνέκρινε την εμπειρία με το παράνομο πέρασμα μεταναστών από τα σύνορα των ΗΠΑ. «Ήταν σα να περνάω τα σύνορα», είπε. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τραμπ έχει προτείνει το χτίσιμο ενός «μεγάλου τείχους» στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό, καθώς, κατά τον ίδιο, η χώρα της κεντρικής Αμερικής «εξάγει» κακοποιούς.

Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι ισπανόφωνοι. Την Μεγάλη Πέμπτη, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 20 ατόμων στην προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου στην συνοικία ισπανόφωνων μεταναστών Costa Mesa, όταν ξέσπασαν επεισόδια με διαδηλωτές που ήταν ενάντιοι στη ρητορική του. Το Costa Mesa είναι μια συνοικία μεταναστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα