Δεσμοί αίματος τρομοκρατών-ποινικών: Ποιες είναι οι σχέσεις του απότακτου Εκαμίτη με έγκλειστο βαρυποινίτη

«Δεσμούς αίματος» είχαν αναπτύξει τρομοκράτες και ποινικοί, οι οποίοι θα συμμετείχαν στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» του Χριστόδουλου Ξηρού για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

Αυτό τουλάχιστον λένε οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, μία ημέρα μετά τις νέες συλλήψεις τους 54χρονου απότακτου αστυνομικού και του 37χρονου «Θεοχάρη» στην Καλαμάτα.

Χθες το βράδυ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής βρισκόντουσαν σε πλήρη εξέλιξη
σε Αθήνα και Μάνη στα σπίτια από τα οποία είχαν περάσει οι δύο συλληφθέντες.

Ο 54χρονος απότακτος –πρώην άνδρας των ΕΚΑΜ- περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως το «δεξί χέρι» γνωστού έγκλειστου βαρυποινίτη, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να μεσολάβησε προκειμένου να παρασχεθεί υπόθαλψη στον «Μανώλη της 17Ν», όπως και προμήθεια οπλισμού για την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Για περισσότερα από 15 χρόνια, ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, αποτελούσε τον μόνιμο «συνεργάτη» του προφυλακισμένου βαρυποινίτη, και φέρεται να τον βοηθούσε όταν εκείνος επιχειρούσε να αποφύγει τη σύλληψη. Υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ και στη συνέχεια στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 φέρεται να έχει υπηρετήσει στη φρουρά ασφαλείας του Ελληνικού Προξενείο στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας, από όπου οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εικάζουν πως απέκτησε τις επαφές προμήθειας βαρύ οπλισμού μέσω Αλβανικών διαύλων.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείουν ο οπλισμός της γιάφκας της Αναβύσσου να προήλθε από την μεσολάβηση άλλου βαρυποινίτη, κατηγορούμενου και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου που θεωρείται ο «σύνδεσμος» με την αλβανική μαφία.
Keywords
Αναζητήσεις
ανδρες της εκαμ στην ελληνική πρεσβεία στην αλβανία
Τυχαία Θέματα