Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα.

Το νομοσχέδιο εισάγεται το πρωί της Τρίτης στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ η ψηφοφορία αναμένεται αργά το βράδυ μετά από δεκάωρη συζήτηση.

Κριτική στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου άσκησαν οι εκπρόσωποι των φορέων που τοποθετήθηκαν στη συζήτηση
στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

«Επώδυνη», χαρακτήρισε την προωθούμενη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο επιχειρήσεων και ότι, «ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω υποβάθμιση της ακίνητης περιουσίας και σαλαμοποίησης της λαϊκής κατοικίας».

Αντίθετος με τις ρυθμίσεις για τα επιχειρηματικά δάνεια εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ, Αντώνης Μέγγουλης , ο οποίος υποστήριξε, ότι το νομοσχέδιο «ανοίγει κερκόπορτα για να κερδοσκοπήσουν και στη χώρα μας τα distress funds».

Την διαφωνία του με τις διατάξεις που αφορούν το νέο μισθολόγιο, εξέφρασε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσουβέλης ενώ κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τη βουλή.

Κατατέθηκε και το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα

Κατατέθηκε επίσης στη Βουλή το νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται τα μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα.

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα