Δεκάδες στολές ανθεκτικές σε χημικά κλάπηκαν από νοσοκομείο του Παρισιού. Ενισχύονται οι φόβοι για ενδεχόμενη χημική επίθεση

Η αρμόδια αρχή για τα δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού ανακοίνωσε την Κυριακή ότι από την Τετάρτη έχει εξαφανιστεί ένας μεγάλος αριθμός προστατευτικών ρούχων από το νοσοκομείο Necker. Τα ρούχα είναι παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για την περίθαλψη ασθενών με εξαιρετικά μεταδοτικούς ιούς και βακτήρια, γεγονός που, σύμφωνα με το δίκτυο ABC, ενισχύει τον φόβο για ενδεχόμενη επίθεση με χημικά στην Γαλλία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας,
Μανουέλ Βαλς, είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι «ίσως υπάρχει κίνδυνος (χρήσης) χημικών και βιολογικών όπλων». Στο παρελθόν, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν τονίσει πως το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τις γνώσεις και την δύναμη να προβεί σε χημικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, από το νοσοκομείο εκαφανίστηκαν περίπου δέκα προστατευτικές φόρμες, τριάντα ζευγάρια παπούτσια ανθεκτικά σε χημικές ουσίες, γάντια και αντιβακτηριδιακές μάσκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλεμμένα ρούχα ήταν αποθηκευμένα σε ένα καλά προφυλαγμένο χώρο στον οποίο είχε πρόσβαση μόνο το προσωπικό. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, εντοπίστηκε χώρος με χημικά όπλα σε ένα από τα διαμερίσματα που έκανε έφοδο η αντιτρομοκρατική στο Μολενμπέκ. Γ' αυτό τον λόγο ο στρατός έχει παραταχτεί γύρω από τις εγκαταστάσεις ύδρευσης της γαλλικής πρωτεύουσας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα