Χριστοδουλίδης σε Τσαβούσογλου: «Η ρητορική της 'Αγκυρας δεν προσφέρει τίποτε»

Η ρητορική της 'Αγκυρας δεν προσφέρει τίποτε, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αλλάξει τη στάση του στο Κυπριακό, λόγω των προεδρικών εκλογών του 2018.

Εάν η Τουρκία ήθελε λύση, ανέφερε στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης, τότε δεν θα έθετε θέμα παραχώρησης των τεσσάρων
ελευθεριών της ΕΕ στους πολίτες της και θα συναινούσε σε καθορισμό ημερομηνίας για νέα συνάντηση στη Γενεύη. «Αυτή η ιστορία για τις προεδρικές εκλογές πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η 'Αγκυρα προβάλλει αυτό τον ισχυρισμό για να κρύψει την αδυναμία της να διαπραγματευθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν απασχολούν τον πρόεδρο Αναστασιάδη οι προεδρικές εκλογές, συμπληρώνοντας πως ούτε η κοινωνία ευνοεί πρόωρη προεκλογική εκστρατεία. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και διεθνώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν ασχολείται με ό,τιδήποτε άλλο πέραν από την προσπάθεια για αλλαγή του συντάγματος της χώρας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστοδουλίδης, Τσαβούσογλου, Αγκυρας,christodoulidis, tsavousoglou, agkyras