Χρεοκόπησε το Πουέρτο Ρίκο – Αναδιάρθρωση του χρέους και σχέδιο ανάπτυξης προτείνει ο κυβερνήτης

«Το χρέος της χώρας δεν μπορεί να αποπληρωθεί», δήλωσε ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Alejandro Garcia Padilla, σε τηλεδιάσκεψη την Κυριακή, ανακοινώνοντας στους πολίτες την χρεοκοπία της χώρας. Την ίδια ώρα κάλεσε την Ουάσινγκτον να επιτρέψει μια αναδιάρθρωση
του χρέους.

Σύμφωνα με το Reuters, το νησί της Καραϊβικής προσπαθεί να αποπληρώσει χρέος 73 δισεκατομμυρίων ευρώ και γίνονται προσπάθειες να γίνει μια συμφωνία με τους ομολογιούχους προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος σε μερικά χρόνια.

«Το Πουέρτο Ρίκο χρειάζεται μια πλήρη αναδιάρθρωση και σχέδιο ανάπτυξης, κατανοητό και περιεκτικό, που να φροντίσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, όχι σε μια βραχυπρόθεσμη αλλά σε μια μακροπρόθεσμη και σίγουρη βάση», δήλωσε ο Padilla, προσθέτοντας πως το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν μια στάση πληρωμών, με τις καταστρεπτικές συνέπειες που συνεπάγεται.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι χρήστες του διαδικτύου που ταυτίζουν την χρεοκοπία του Πουέρτο Ρίκο με τα οικονομικοπολιτικά τεκταινόμενα στην χώρα μας, αποκαλώντας την χώρα «Ελλάδα της Αμερικής».

Pick your headline:
Puerto Rico, America’s Greece http://t.co/lgfPxC7MPe
Puerto Rico is not Greece http://t.co/9G2nBbTAdN
#muniland

— Derek Wallbank (@dwallbank) July 1, 2015

“In the sunset of dissolution, everything is illuminated by the aura of nostalgia.” Milan Kundera #Greece #PuertoRico

— Francine McKenna (@retheauditors) July 1, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
σχεδιο πουερτο ρικο
Τυχαία Θέματα