Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου με Σόιμπλε. Γρίφος η εμφάνιση - έκπληξη από Τόμσεν

UPD - Ολοκληρώθηκε ρο μεσημέρι της Τετάρτης η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία διήρκησε περίπου εβδομήντα (70) λεπτά. Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

Προηγουμένως και ενώ η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών έφθασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος ωστόσο, ερωτηθείς εάν
θα συμμετάσχει στην συνάντηση, απάντησε αρνητικά.

Από την πλευρά του η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι δεν συμμετείχε στην συνάντηση ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν.Ωστόσο, η κ. Φον Τισενχάουζεν δεν απάντησε όταν ερωτήθηκε αν ο κ. Τόμσεν επρόκειτο σήμερα να συναντηθεί με τον κ. Σόιμπλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ πραγματοποιήθηκε μετά τα μηνύματα Λιού και Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup , Γερούν Ντάισελμπλουμ, την Τρίτη με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η συζήτηση με τον κ. ΕυκλείδηΤσακαλώτο ήταν καλή, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις προκλήσεις για την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσακαλώτο στον οποίο υπογράμμισε πως είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της. Παράλληλα ο κ. Λιού ανέφερε ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι το χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα