Χιονοπτώσεις στην Ευρώπη: Προβλήματα και ακυρώσεις πτήσεων - Ρεκόρ στη Μόσχα (Εικόνες)

Το χιόνι και ο πάγος συνεχίζουν να προκαλούν χάος στους δρόμους στα νότια της Βαυαρίας (Mόναχο, 4/12/2024)

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Ευρώπη προκαλώντας προβλήματα στις μεταφορές, μεταξύ άλλων μπλακ αουτ σε σιδηροδρόμους και ακυρώσεις αεροπορικών πτήσεων. Ιδιαίτερα μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους κι Έλληνες ταξιδιώτες, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία.

«Μας έβαλαν στο αεροπλάνο στις 9.30 ενώ η πτήση μας ήταν προγραμματισμένη στις 8. Στις 12.30 μας παράτησαν

στο αεροδρόμιο, που ήταν πλέον κλειστό, δεν είχε τίποτα, ούτε ταξί, ούτε τίποτα», ανέφερε ένας Έλληνας στην ΕΡΤ ενώ ένας άλλο επιβάτης πρόσθεσε: «Είμαστε οικονομικά χάλια. Κοιμόμαστε πάνω σε καρέκλες, πάνω στα πλακάκια. Μας λένε να πάμε να βρούμε ξενοδοχείο να το πληρώσουμε από την τσέπη μας. Σε περίπτωση που βγούμε έξω από το αεροδρόμιο δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε».

Από τις έξι το πρωί της Κυριακής το αεροδρόμιο άρχισε να επαναλειτουργεί, αν και μετ’ εμποδίων. «Οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά από τις 6:00 π.μ τοπική ώρα» παρότι «αναμένονται διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία», έγραψε στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία μετά από αυτό της Φρανκφούρτης.

Μόλις το ένα τρίτο των προγραμματισμένων πτήσεων θα πραγματοποιηθεί. Τα δρομολόγια τρένων ωστόσο από και προς Μόναχο αναμένεται να ακυρωθούν ακόμα και τη Δευτέρα. Ούτε το ματς της Μπάγερν με την Ουνιόν Βερολίνου μπόρεσε να πραγματοποιηθεί μετά τις χιονοπτώσεις που έφθασαν σε ύψος ρεκόρ για τον Δεκέμβριο στη Βαυαρία. Για πολλούς πάντως ήταν ευκαιρία για σκι και παιχνίδια με τα έλκηθρα μέσα στην πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χιονοπτώσεις, Ευρώπη, Προβλήματα, - Ρεκόρ, Μόσχα Εικόνες,chionoptoseis, evropi, provlimata, - rekor, moscha eikones