Χιονοπτώσεις και κρύο και την Κυριακή. Στην «κατάψυξη» τα νησιά

Συνεχίζει η κακοκαιρία και την Κυριακή όπου στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στο βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολή Στερεά και τις ορεινές - ημιορεινές περιοχές της Κρήτης θα είναι κατά τόπους πυκνές. Χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι
και θα φτάσουν έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ολικός.

Μακεδονία και Θράκη

Στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν κατά περιόδους χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική, την αν. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα ππνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Θερμαϊκό 6 - 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έβως -1. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 - 6 βαθμοί χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια σημειωθούν λίγες νεφώσεις ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο ωστόσο θα είναι έως και 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, αν. Στερεά, Εύβοια, αν. Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με χιονοπτώσεις οι οποίες στην Εύβοια, την αν. Στερεά και την αν. Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στις νοτιότερες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθεί χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις ενώ υπάρχει η πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5- 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ωστόσο θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες στη θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τα οποία θα είναι κατά τόπους πυκνά στην Κρήτη (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 6 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά αν. Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στα νότια θα σημειωθεί χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 2 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα