Χιλιάδες νεκρά αποδημητικά θαλασσοπούλια ξεβράζονται στις ακτές του Καναδά

Τα άψυχα σώματα χιλιάδων αποδημητικών θαλάσσιων πτηνών ξεβράστηκαν στις ακτές του ανατολικού Καναδά αυτή την εβδομάδα, εγείροντας ανησυχίες στην επιστημονική κοινότητα.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα έδειξαν ότι τα πτηνά πέθαναν από γρίπη των πτηνών.

Από τον περασμένο Μάιο, η Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων του Καναδά έχει επιβεβαιώσει 13 θετικά κρούσματα γρίπης των πτηνών στην επαρχία Newfoundland.

.

Οι αρχές διεξάγουν περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιώσουν ότι οι θάνατοι των θαλάσσιων πουλιών συνδέονται με τη γρίπη των πτηνών.

Οι ασημόγλαροι,

οι παγόγλαροι, τα κοινά κοράκια και τα αμερικανικά κοράκια είναι από τα πιο επηρεασμένα είδη από τη γρίπη.

Ο ιός της γρίπης των πτηνών είναι μεταδοτικός και μπορεί να επηρεάσει οικόσιτα και άγρια ​​πτηνά σε όλο τον κόσμο.

Η εξαιρετικά παθογόνος γρίπη των πτηνών έχει εξαπλωθεί γρήγορα στη Νήσο του Βανκούβερ, σύμφωνα με τις αρχές, μολύνοντας πτηνά όπως κουκουβάγιες, μπούφους, φαλακρούς αετούς, πάπιες και χήνες.

«Κάθε μέρα λαμβάνω τηλεφωνήματα που λένε ότι 10 είναι νεκρά», είπε χαρακτηριστικά μια ντόπια περιβαλλοντολόγος.

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων, η γρίπη των πτηνών είναι ένα παθογόνο του αναπνευστικού που προκαλεί υψηλό βαθμό θνησιμότητας και αποτελεί σοβαρή απειλή για τη βιομηχανία πουλερικών. Είναι φυσικά εξαπλωμένο μεταξύ των άγριων υδρόβιων πτηνών παγκοσμίως και μπορεί να μολύνει οικόσιτα πουλερικά και άλλα είδη πτηνών και ζώων.

Σύμφωνα με την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων, τα κατοικίδια πτηνά μπορούν να μολυνθούν από τη γρίπη των πτηνών και να μεταδώσουν την ασθένεια στον άνθρωπο, για αυτό τα άγρια ​​πτηνά δεν πρέπει να τα προσεγγίζουν οι άνθρωποι όταν είναι άρρωστα ή νεκρά.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΑπό τα σιτηρά στον καφέ. Σε ποια προιόντα μειώνονται οι τιμές και σε ποια αυξάνονταιΣάλος με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Πούτιν κόντρα στη Ντιναμό ΚιέβουΑνακαλύφθηκε σπάνιο θαλάσσιο πλάσμα με πλοκάμια στα βάθη του Ειρηνικού
Keywords
Τυχαία Θέματα