Χερσαία εισβολή στη Συρία σχεδιάζουν οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία

Ο διεθνής συνασπισμός (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι πιθανό να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή σε συριακό έδαφος παρά την εφαρμογή της εκεχειρίας, ανακοίνωσε ο ο ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι, βοηθός του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

«Συζητήθηκε πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Ασέρι σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Ριάντ, προσθέτοντας ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτικό επίπεδο.

«Δεν συζητήθηκε ως στρατιωτική αποστολή», τόνισε.

Ο Ασέρι παράλληλα σημείωσε πως το βασίλειο της
Σαουδικής Αραβίας είναι τώρα έτοιμο να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα νότια της Τουρκίας, όπου τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας έφτασαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως εξήγησε, τα αεροσκάφη δεν έχουν λάβει μέρος σε καμία επίθεση μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, είχε δηλώσει ότι η παύση των εχθροπραξιών στη Συρία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα τηρείται σε γενικές γραμμές, όμως είχε επισημάνει ότι μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις εξετάζουν ορισμένα περιστατικά, για τα οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι περιορισμένα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα