Μπάιντεν: Τρομοκρατία και πράξη απόλυτου κακού από τη Χαμάς, στηρίζουμε με ό,τι χρειαστεί το Ισραήλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άρχισε το διάγγελμά του για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ χαρακτηρίζοντάς την πράξη «απόλυτου κακού». 

Χαρακτήρισε τη Χαμάς αιμοδιψή, λέγοντας πως τα γεγονότα θυμίζουν τις χειρότερες κτηνωδίες του ISIS και πρόσθεσε πως μεταξύ των άνω των 1.000 που σφαγιάστηκαν ήταν τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες, καθώς και ότι Αμερικανοί είναι μεταξύ των ομήρων της Χαμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερντογάν:
Τι θα κάνει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ; Θα καταστρέψει τη Γάζα

Όπως είπε, η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τον Παλαιστινιακό λαό, καθώς «χρησιμοποίησαν Παλαιστίνιους ως ανθρώπινες ασπίδες». 

«Είναι τρομοκρατία, μα δυστυχώς για τον εβραϊκό λαό, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο...φέρνει στην επιφάνεια επώδυνες μνήμες» αντισημιτισμού από τον προηγούμενο αιώνα, πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει γνωστά για τα γεγονότα: «Γονείς που σφαγιάστηκαν χρησιμοποιώντας τα σώματά τους για να προστατέψουν τα παιδιά τους...αναφορές για μωρά που σκοτώθηκαν...γυναίκες που τις βίασαν και τις περιέφεραν ως τρόπαια...είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ» τόνισε. «Θα εξασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να φροντίσει τους πολίτες του, να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την τρομοκρατία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως το Ισραήλ, όπως κάθε χώρα στον κόσμο, έχει το δικαίωμα και το καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις.

«Να μην υπάρχει αμφιβολία. Οι ΗΠΑ καλύπτουν τα νώτα του Ισραήλ. Θα διασφαλίσουμε ότι το εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος του Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί σήμερα, αύριο, όπως κάναμε πάντα. Τόσο απλά. Σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση, έχω να πω: Μην το κάνετε». 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Ισραηλινός Στρατός: Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι «σφαγιάστηκαν» στο νότιο ΙσραήλΖευγάρι Ισραηλινών έκρυψε τα δίδυμα βρέφη του πριν τους εκτελέσουνΈλληνας του Ισραήλ στη HuffPost: Όλοι αφήνουν τα πολιτικά στην άκρη - Το Ισραήλ δεν θα αφήσει όμηρο πίσω
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Τρομοκρατία, Χαμάς, Ισραήλ,bainten, tromokratia, chamas, israil