Αβραμόπουλος: Έρχονται 33 εκατ. ως τις 15 Σεπτεμβρίου από την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση καταβολή 33 εκατομμυρίων ευρώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου,προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση της μαζικής εισροής προσφύγων, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της συνάντησης του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμοδίου για τα θέματα μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

«Είναι θέμα τεσσάρων, πέντε ημερών, με την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης φάσης της συνεργασίας μας -την ανακοίνωση της διαχειριστικής αρχής μέχρι τις 14 του μηνός και τα υπόλοιπα
που αποφασίσαμε με τους συναρμόδιους υπουργούς- ανοίγει τον δρόμο για άμεση καταβολή καταρχήν 33 εκατομμυρίων ευρώ στις 15 του μηνός και από εκεί και πέρα συνεχίζεται η καταβολή των υπόλοιπων ποσών, αλλά και εκείνων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί. Το συνολικό ποσό είναι της τάξης των 450 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και βέβαια θα ακολουθήσει και ακόμα περισσότερη χρηματοδότηση με βάση, όμως, το έργο που παράγεται» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, είπε από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συνέχεια της στήριξης στην Ελλάδα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.

Στόχος και της ελληνικής κυβέρνησης είναι, πρόσθεσε, να αξιοποιηθεί η βοήθεια ώστε και οι τοπικές κοινωνίες να ελαφρυνθούν από αυτό το βάρος, το οποίο υφίστανται, αλλά και «συγχρόνως μέσα στο γενικότερο πνεύμα του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, οι οποίοι εισρέουν στη χώρα μας».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα