Αθώα δηλώνει η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία: «Έχω αποδείξεις»

Κάθε σχέση με τη δολοφονία του συζύγου της αρνείται η 40χρονη Φρανσουάζ ντε Σόοζα Ολιβέιρα, γυναίκα του Κυριάκου Αμοιρίδη, Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Realnews, ορκίζεται στον δικηγόρο της πως είναι αθώα και δεν έχει καμία σχέση.

Την υπεράσπισή της έχει αναλάβει ο Βραζιλιάνος εγκληματολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ρίο ντε Τζανέιρο Χόρχε Βιάνα Ντόρια, που χειρίζεται την υπόθεση με την κόρη του, Ρεμπέκα Ντίας Ντόρια.

Η σύζυγος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν ότι δεν θα
μπορούσε να αποτρέψει το έγκλημα καθώς έλειπε από το σπίτι (υπενθυμίζεται πως όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Έλληνας διπλωμάτης δολοφονήθηκε στο σπίτι του κοντά στο Ρίο τη νύχτα της 26ης Δεκεμβρίου και ο δράστης με ή χωρίς συνεργό μετέφερε το πτώμα με το αυτοκίνητό του και έβαλε φωτιά). Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι παρατήρησε την επόμενη ημέρα από την εξαφάνιση του πρέσβη ότι ο καναπές όπου βρέθηκαν κηλίδες αίματος ήταν υγρός.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας η σύζυγος του πρέσβη αρνήθηκε πως είχε ανάμειξη στη δολοφονία και έδειξε ως δράστη τον 29χρονο αστυνομικό και εραστή της, Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο. Ωστόσο η αστυνομία εκτιμά πως η 40χρονη συμμετείχε στο έγκλημα, σε ένα βαθμό λόγω της μαρτυρίας του εξαδέλφου του αστυνομικού, του 24χρονου Εντουάρντο Μορέιρα ντε Μέλ Τεντέσκι, (επίσης κατηγορείται) που φέρεται να δήλωσε πως η Φρανσουάζ του είχε προσφέρει 80.000 ρεάλ Βραζιλίας για να συμμετέχει στη δολοφονία.

Η αστυνομία εκτιμά πως ίσως τα κίνητρα να είναι οικονομικά, αφού ο νεκρός είχε σημαντική περιουσία λόγω της εργασίας του και κληρονομιάς, κάτι που γνώριζε η σύζυγός το. Όπως είπαν στη Realnews οι δικηγόροι, «δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε με την κυρία Ολιβέιρα αναλυτικά για το τι πραγματικά συνέβη. Η ίδια αισθάνεται αδικημένη. Δεν διαψεύδει τη σχέση της με τον αστυνομικό». Ωστόσο, η 40χρονη δήλωσε στον δικηγόρο της πως «έχω αποδείξεις για την αθωότητά μου».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», αν και ο Τύπος την αναφέρει ως σύζυγο του Κυριάκου Αμοιρίδη και η ίδια χρησιμοποιούσε στις εμφανίσεις της και στον λογαριασμό της στα social media το επώνυμό του, στην πραγματικότητα εκείνος δεν την είχε παντρευτεί ποτέ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Φρανσουάζ μεγάλωσε στη φαβέλα του Νόβα Ιγκουασού στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Πρόκειται για μια τεράστια φαβέλα 800.000 κατοίκων, η οποία απέχει 28 χιλιόμετρα από το Ρίο. Με τον Αμοιρίδη γνωρίστηκαν πριν από 16 χρόνια, όταν εκείνη ήταν περίπου 25 ετών. Καρπός του έρωτά τους ήταν η 10χρονη κόρη τους Τζούλια.

Κάποιοι που τους γνώριζαν υποστήριξαν πως η σχέση τους δεν ήταν πάντα ήρεμη, και από ένα σημείο και μετά καυγάδιζαν συχνά, με την ίδια (την οποία, όπως και το παιδί, συντηρούσε εξολοκλήρου ο ίδιος) να λέει στις αρχές πως εκείνος έπινε και την κακομεταχειριζόταν. «Τον ισχυρισμό της όμως κατέρριψαν οι συγγενείς της, οι οποίοι δήλωσαν πως ήταν εξαιρετικός άνθρωπος» είπε στο «Έθνος» φίλος του πρέσβη, ο οποιος τόνισε ότι ο Αμοιρίδης «δεν είχε καμία εξάρτηση από το αλκοόλ, αντιθέτως η Φρανσουάζ είναι αυτή που έπινε και κάποιες φορές έχανε τον έλεγχο».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα