Αστυνομικοί κατηγορούνται για κακοποίηση 22χρονου συλληφθέντα στη Γαλλία

H γαλλική αστυνομία φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς τα κρούσματα της αστυνομικής βίας είναι συχνά. Αυτή τη φορά ένας αστυνομικός κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν νεαρό 22χρονών αμέσως μετά τη σύλληψή του σε προάστιο του Παρισιού.

Σύμφωνα με τον Guardian, τέσσερις αξιωματικοί έφτασαν σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Aulnay-sous-Bois, βόρεια του Παρισιού, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όπου άρχισαν να σταματούν νέους για εξακρίβωση στοιχείων. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ένας 22χρονος
με λευκό ποινικό μητρώο, που αναφέρθηκε μόνο με το όνομα Theo φέρεται να ξυλοκοπήθηκε και να αναγκάστηκε δια της βίας να πέσει στο έδαφος.

Ένας από τους αστυνομικούς κατηγορείται ότι βίασε τον νεαρό άνδρα, βάζοντας μάλιστα το γκλόμπ στον πρωκτό του άτυχου νέου. Ο νεαρός υπέστη σοβαρές βλάβες στον πρωκτό του και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ νοσηλεύεται ακόμα.

Οι τρεις άλλοι αστυνομικοί κατηγορούνται για σκόπιμη βία. Oι τέσσερις αστυνομικοί που αρνούνται τις κατηγορίες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η Εισαγγελία ανέφερε ότι: «Η αστυνομία σταμάτησε μία ομάδα πολλών ατόμων μετά από την καταγραφή μίας ύποπτης τηλεφωνικής κλήσης στην οποία γινόταν λόγος για εμπόριο ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν έναν 22χρονο. Όταν εκείνος αντιστάθηκε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και ένας από αυτός χρησιμοποίησε το γκλοπ».

Την υπόθεση που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων διερευνά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα