Αποστάτης της Βόρειας Κορέας προειδοποιεί: Οι χάκερ της Βορείας Κορέας μπορούν να καταστρέψουν πόλεις

Οι χάκερ της Βόρειας Κορέας έχουν την δυνατότητα, σύμφωνα με αποστάτη ονόματι Kim Heung-Kwang, να καταστρέψουν σημαντικές υποδομές και ως ακολούθως να σκοτώσουν ανθρώπους. Μιλώντας στο BBC Click ο ίδιος ανέφερε πως η χώρα διαθέτει 6.000 εκπαιδευόμενους χάκερ και τόνισε πως οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να παρέμβουν για να αποτρέψουν ενδεχόμενες επιθέσεις τέτοιου είδους. Η προειδοποίηση έρχεται μετά το χακάρισμα της Sony
Pictures το 2014, το οποίο αποδόθηκε στην Βόρεια Κορέα, με τον Κορεάτη ειδικό σε θέματα τεχνολογίας, Martyn Williams, να δηλώνει πως η απειλή είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο.

Ο Kim Heung-Kwang, ο οποίος δίδασκε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Hamheung επί 20 χρόνια μέχρι την απόδρασή του από την χώρα το 2004, υποστηρίζει πως οι πρώην μαθητές του τώρα εργάζονται για το διαβόητο τμήμα χάκινγκ της Βόρειας Κορέας, το οποίο εκτιμάται πως βρίσκεται στην Κίνα. Ακόμα, σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου το 10% με 20% της στρατιωτικής χρηματοδότησης ξοδεύεται σε διαδικτυακές επιχειρήσεις.

«Ο λόγος που η Βόρεια Κορέα ενοχλούσε άλλες χώρες ήταν για να δείξει πως έχει την δυνατότητα να διεξάγει κυβερνο-πόλεμο», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χώρα δημιουργεί το δικό της κακόβουλο λογισμικό βασισμένο στο Stuxnet – μια επίθεση χάκινγκ που χτυπούσε τους ατομικούς φυγοκεντριστές του Ιράν έως το 2010.

«(Μια τέτοιου είδους επίθεση) σχεδιασμένη να καταστρέψει μια πόλη έχει δημιουργηθεί από την Βόρεια Κορέα και αποτελεί απειλή που μπορεί να πραγματοποιηθεί», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτό το ενδεχόμενο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα