«Αποχαιρετισμός στα όπλα»: Το αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ γίνεται ταινία

(AP Photo, File)

Το 1918 ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ πήγε «στον πόλεμο που θα έβαζε τέλος σε όλους τους πολέμους». Κατατάχθηκε ως εθελοντής τραυματιοφορέας στα ασθενοφόρα, τραυματίστηκε και παρασημοφορήθηκε. Από τις εμπειρίες του αυτές στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο γεννήθηκε το μυθιστόρημα «A Farewell to Arms», που κυκλοφόρησε το 1929 και το οποίο πολλοί θεωρούν ως το αριστούργημά του. Σ′ αυτό αναπλάθει τον φόβο, τη συντροφικότητα, το θάρρος του νεαρού Αμερικανού εθελοντή και των ανδρών και γυναικών που γνωρίζει στην Ιταλία.

Ο

Τομ Μπλάιθ, πρωταγωνιστής του «Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes», βρήκε τον επόμενο σημαντικό ρόλο του. Το αριστούργημα του Χέμινγουεϊ γίνεται και πάλι ταινία, αυτή τη φορά σε σενάριο και σκηνοθεσία Μάικλ Γουίντερμποτομ («Welcome to Sarajevo», «Wonderland») και ο Μπλάιθ θα υποδυθεί τον βασικό ήρωα της ιστορίας, Φρέντερικ, τον νεαρό εθελοντή που τραυματίζεται και ερωτεύεται την νοσοκόμα του.

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον επόμενο χρόνο στην Ιταλία.

Τομ Μπλάιθ (AP Photo/Chris Pizzello)

Δεν είναι η πρώτη φορά που «A Farewell to Arms» μεταφέρεται στο σινεμά. Δύο φορές έχει γίνει ταινία στο παρελθόν, το 1932 και το 1957, ενώ ενέπνευσε μια θεατρική παράσταση και μία μίνι σειρά του 1966.

«Ο Χέμινγουεϊ έλεγε ότι ένα μυθιστόρημα πρέπει να είναι σαν το παγόβουνο: ο αναγνώστης βλέπει μόνο την κορυφή πάνω από το νερό, αλλά αισθάνεται τον όγκο και το βάρος αυτού που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια», δήλωσε ο Γουίντερμποτομ. «Θέλω η ταινία μας να είναι πιστή στην προσέγγιση του Χέμινγουεϊ -άμεση, ακατέργαστη και φυσική- και νομίζω ότι στον Τομ Μπλάιθ βρήκαμε τον ιδανικό άνθρωπο για τον Φρέντερικ Χένρι».

Το «Αποχαιρετισμός στα όπλα» δεν είναι μονάχα ένα πολεμικό μυθιστόρημα, καθώς ο Χέμινγουεϊ πλάθει μια ιστορία αγάπης βαθιά τραγική, παθιασμένη και ασυμβίβαστη - η συνισταμένη των τριών μεγάλων ερώτων του συγγραφέα στα χρόνια 1918-1929.

Η παραγωγή έχει λάβει την έγκριση των κληρονόμων του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέα.

Με πληροφορίες από Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Όμορφοι Εξόριστοι»: Η θυελλώδης σχέση του Έρνεστ Χέµινγουεϊ και της Μάρθα Γκέλχορν

«Ο Εξορκιστής» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη 50 χρόνια μετά

National Board of Review: Καλύτερη ταινία της χρονιάς οι «Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποχαιρετισμός, Έρνεστ Χέμινγουεϊ,apochairetismos, ernest chemingouei