Από ποια «ψυχική διαταραχή» πάσχει η Cersei Lannister;

Προσοχή, το παρακάτω θέμα μπορεί να περιέχει spoilers!

Ας μιλήσουμε λίγο για την περίπτωση της Cersei Lannister, την γυναίκα που έχει καταφέρει να σκοτώσει το μισό καστ του Game of Thrones, αλλά και να βιώσει μεγάλο πόνο, χάνοντας και τα τρία παιδιά της.

Αδιαμφισβήτητα, ο χαρακτήρας της ψυχρής Cersei, που αγαπάει με πάθος τα παιδιά της και τον αδερφό της, έχει προβληματίσει όλους τους φανατικούς της σειράς (δηλαδή όλους μας), ειδικά μετά το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, που κλείνει
με την ίδια πάνω στον θρόνο, να κοιτάζει με άσβεστο μίσος τον κόσμο.

Ένας από τους χρήστες του Reddit, Rain12913, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι κλινικός ψυχολόγος, αποφάσισε να προσπαθήσει να κατανοήσει καλύτερα τι βρίσκεται στο μυαλό της Cersei και να της κάνει μία μικρή «διάγνωση». Το συμπέρασμα; Κλασσική περίπτωση ναρκισσισμού.

Φυσικά, μία διάγνωση για ψυχικές διαταραχές δεν μπορεί να γίνει έτσι απλά, αλλά είναι μία διαρκής διαδικασία όπου οι ειδικοί χρησιμοποιούν συγκεκριμένα εργαλεία, αλλά και τις εμπειρίες του ίδιου του θεραπευόμενου. Το ίδιο, αναφέρει και ο ίδιος ο χρήστης.

«Οι ψυχιατρικές διαταραχές είναι περίπλοκες και αποτελούν μία μυστηριώδη κατηγοριοποίηση του ανθρώπινου μυαλού και το μυαλό αυτών των χαρακτήρων δεν είναι αληθινό. Έτσι, αυτό που κάνω είναι απλά να εφαρμόζω χαλαρά αυτούς τους όρους σε έναν χαρακτήρα που επιδεικνύει τέτοιου είδους συμπεριφορές και χαρακτηριστικά μία συγκεκριμένης διάγνωσης που κάνουμε σε πραγματικούς ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Rain12913, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την Cersei είναι ότι πιστεύουν ότι το κίνητρό της προέρχεται από την πραγματική αγάπη που τρέφει για τα παιδιά της και τον αδερφό της, αλλά σύμφωνα με εκείνον η Cersei ενδιαφέρεται για την οικογένειά της, μόνο και μόνο επειδή αποτελούν προέκταση του εαυτού της.

«Αφού είναι αίμα της, πρέπει να είναι τέλεια, όπως είναι και εκείνη. Για την ακρίβεια, η Cersei, δεν είναι ικανή να αγαπήσει κανέναν που δεν είναι “εκείνη”. Η πραγματική της αγάπη είναι ο δίδυμος αδερφός της, που μοιάζει ακριβώς όπως εκείνη».

Διαβάστε όλη την ανάλυση εδώ.

Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σίγουρα αν η Cersei πάσχει από Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας, έχει κάποια χαρακτηριστικά.

Φαίνονται αρχικά συμπαθείς.

Πάντα γυρνούν την κουβέντα στον εαυτό τους.

Κάθε ιστορία που λέει ένας νάρκισσος έχει να κάνει με τη νίκη, ακόμα και οι ιστορίες που σχετίζονται με τραγωδίες και αποτυχίες.

Όλα είναι προσωπικά.

Και φυσικά...

Αφήνουν πίσω τους συντρίμμια.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα