Απειλές προς τις τράπεζες, malware για φορητές συσκευές και εκπαίδευση στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφαλείας

Η ασφάλεια στον τραπεζικό τομέα, η εκπαίδευση σχετικά με τις δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, το malware για φορητές συσκευές και η κυβερνοασφάλεια εν γένει θα βρεθούν στο επίκεντρο του φετινού Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφαλείας.

Στο πλαίσιο του «European Cyber Security Month», που εκκινεί στις Βρυξέλλες
και λαμβάνει χώρα σε 28 κράτη, θα λάβουν χώρα πάνω από 300 δραστηριότητες, περιλαμβανομένων εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών ημερίδων, παροχής συμβουλών και ενός online quiz.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφαλείας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Στρατηγικής Κυβερνοασφαλείας της ΕΕ, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά στον ρόλο που μπορούν να παίξουν σχετικά με την ασφάλεια των δικτύων και των συστημάτων πληροφορικής γενικότερα.

Στην όλη διοργάνωση συμμετέχουν το Βέλγιο, η Τσεχία, η Γερμανία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η . Βρετανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Κύπρος, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Κροατία, η Τουρκία και η Ουκρανία.

Κάθε εβδομάδα, θα επικεντρώνεται σε έναν διαφορετικό τομέα:
1η εβδομάδα, 3-7 Οκτωβρίου: Κυβερνοασφάλεια στον τραπεζικό τομέα
2η εβδομάδα, 10-14 Οκτωβρίου: Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
3η εβδομάδα, 17-21 Οκτωβρίου: Κυβερνοεκπαίδευση
4η εβδομάδα, 24-28 Οκτωβρίου: Malware για φορητές συσκευές (smartphones, tablets κ.α.)

Σημειώνεται πως τον Νοέμβριο αναμένεται να λάβει χώρα το 2016 Cyber Security Challenge στο Ντίσελντορφ, όπου δέκα ευρωπαϊκές ομάδες θα διαγωνιστούν σε θέματα κυβερνοεπιθέσεων και κυβερνοάμυνας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα