Άντρας-αράχνη και αδιάφορος γονέας: Νέα ταινία εξετάζει τον ρόλο του πατέρα στην ζωή της Amy Winehouse

Πρεμιέρα στις Κάννες έκανε χθες, Παρασκευή, το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή της Amy Winehouse, της ταλαντούχας τραγουδίστριας που έφυγε από την ζωή το 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Η Winehouse θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες φωνές της νέας γενιάς τραγουδιστών, καθώς δεν μας ταξίδεψε μόνο με τις φωνητικές τις δεξιότητες, αλλά και με τον τρόπο που ερμήνευε τα τραγούδια της.

Το νεκρό της σώμα είχε εντοπίσει ο φύλακας που είχε μισθωθεί για να την προστατεύει στο
κρεβάτι της. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, η Amy πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ενώ δίπλα της είχαν βρεθεί δύο άδεια μπουκάλια βότκα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ντοκιμαντέρ προσπαθεί όχι μόνο να συνθέσει το πορτρέτο της ερμηνεύτριας, αλλά και να βρει τις αιτίες που την ώθησαν στον εθισμό και τελικά στον θάνατο. Κατά την διάρκεια της ταινίας, ο πατέρας της, Mitch, παρουσιάζεται λέγοντας πως η οικογένεια είχε κάνει ό,τι μπορούσε και πως στην πραγματικότητα εκείνη ήταν υπαίτια της κατάστασής της.

Αυτά τα σκληρά λόγια του πατέρα αποτελούν για πολλούς τον λόγο για τον οποίο συνέρρευσαν τόσοι άνθρωποι στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ. Για πολλούς ο Mitch δεν αποτέλεσε ποτέ πρότυπο γονέα.

Στην ταινία ο ίδιος φαίνεται να την επισκέπτεται μαζί με ένα κινηματογραφικό συνεργείο, προσπαθώντας να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με ένα άλλο ντοκιμαντέρ, την στιγμή μάλιστα που η τελευταία φαίνεται κοιτάζει το όλο σκηνικό με αποτροπιασμό.

«Γιατί το έκανες αυτό σε εμένα; Έπρεπε να έρθεις με συνεργείο! Ενδιαφέρεσαι για μένα μόνο για το κέρδος που μπορώ να σου φέρω;», φαίνεται να λέει η Amy στον πατέρα της.

Όταν μάλιστα το ντοκιμαντέρ αυτό είχε βγει στην δημοσιότητα, η ίδια είχε γράψει στο Twitter: «ΓΙΑΤΙ ο πατέρας μου δεν ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ όταν κάτι τον ενοχλεί αντί να βγαίνει στην τηλεόραση;».

Η νέα ταινία τώρα ερευνά και το κατά πόσο η τραγουδίστρια είχε ξεπεράσει το τραύμα που της είχε προκαλέσει η εγκατάλειψη από τον πατέρα της, όταν αυτή ήταν παιδί, για μια άλλη γυναίκα. Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας τεχνικός ήχου από την δισκογραφική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν κάποτε η Amy, ισχυρίζεται πως ο Mitch ήταν άντρας – αράχνη που παντρεύτηκε για τα χρήματα.

Ο ίδιος ο πατέρας της Amy είναι πλήρως απασχολούμενος με το Ίδρυμα Amy Winehouse, το οποίο έχει ως στόχο την μουσική εκπαίδευση παιδιών, καθώς και την ενημέρωση τους για τους κινδύνους των εθισμών. Ισχυρίζεται πως εκείνος και η κόρη του ήταν πολύ καλοί φίλοι, ενώ, σον αφορά την προβολή της νέας ταινίας, είχε πει πως θα στείλει τους δικηγόρους του να την δουν.

Για τον Mitch οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν να συμπεριλαμβάνουν έναν ήρωα και ένα «κακό». Έπεσε δηλαδή θύμα του τρόπου που εξελίσσονται οι ιστορίες στο Hollywood.

Από την άλλη, οι παραγωγοί ισχυρίζονται πως προσέγγισαν την ιστορία της Amy με απόλυτη αντικειμενικότητα, ενώ διεξήγαγαν περίπου 100 συνεντεύξεις με άτομα που γνώριζαν την τραγουδίστρια. Η ταινία που έφτιαξαν στην ουσία καθρεφτίζει τα ευρήματα που ήρθαν στα χέρια τους από τις συνεντεύξεις.

Το τρέιλερ της ταινίας:

Πηγή: Daily Mail

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα