Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την αριστερά και τον κομμουνισμό

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη από τη Χίο. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι «οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες» και πρόσθεσε ότι «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

«Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και οΤσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του», είπε.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΚΚΕ που έκανε λόγο για «αντικομμουνιστικό παραλήρημα».

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδης, όχι μόνο καταφεύγει σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα προηγούμενων δεκαετιών, αλλά φτάνει και στο σημείο να διαφημίζει -στο όνομα μάλιστα της δημοκρατίας- τις αυταρχικές φασιστικές πρακτικές χωρών με τις ευλογίες της ΕΕ, οι οποίες απαγορεύουν Κομμουνιστικά Κόμματα και διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Είναι προφανές ότι το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της ΝΔ, καθώς έχει -μεταξύ άλλων- και στόχο να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει, ασκώντας του μια βολική κριτική για να συντηρείται το διπολικό-δικομματικό παιχνίδι».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα