Αντιδράσεις με «ρατσιστικό» σχόλιο του δημάρχου του Λονδίνου για τον Ομπάμα

Αντιδράσεις προκάλεσε άρθρο του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, μετά την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο συνέδεσε την καταγωγή του Αμερικανού προέδρου με την στάση που κρατά απέναντι στο Brexit.

Με αφορμή το δημοψήφισμα του Ιουνίου στο οποίοι οι Βρετανοί θα κληθούν να επιλέξουν εάν επιθυμούν ή όχι να παραμείνουν
στη Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο Ομπάμα δήλωσε χθες, Παρασκευή, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ότι ο ίδιος πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο το Ηνωμένο Βασίλειο να μείνει εντός ΕΕ.

Ο Τζόνσον, που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι υπέρ του Brexit, απάντησε στον Ομπάμα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ταμπλόιντ εφημερίδα «The Sun», στο οποίο αποκαλεί τον Αμερικανό πρόεδρο «Αντι-Βρετανό». Ακόμα, συνέδεσε το γεγονός ότι ο Ομπάμα κατάγεται εν μέρει από την Κένυα με το γεγονός ότι «αντιπαθεί την Βρετανική Αυτοκρατορία».

Το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με πολλούς Βρετανούς βουλευτές να χαρακτηρίζουν τον Τζόνσον ρατσιστή.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα