Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία

Οι κάλπες άνοιξαν στην Ολλανδία για τις βουλευτικές εκλογές και σχεδόν 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σε αυτές για να αποφασίσουν ποια κόμματα θα κερδίσουν τις περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κεντροδεξιό κόμμα VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε έχει μικρό προβάδισμα επί του PVV (Κόμμα για την Ελευθερία) του Γκέερτ Βίλντερς, που υιοθετεί θέσεις κατά του ισλάμ και κατά της
ΕΕ.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 7:30 π.μ. (08:30 ώρα Ελλάδας) σε όλη τη χώρα και θα κλείσουν στις 9:00 μ.μ. (22:00 ώρα Ελλάδας).

Σε μια ύστατη προσπάθεια να γοητεύσουν τους ψηφοφόρους, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων κονταροχτυπήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση. «Αν οι πολίτες έχουν ανάγκη από έναν ηγέτη, το βλέμμα τους στρέφεται προς εμένα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι εκλογές στην Ολλανδία και οι εξελίξεις με την Τουρκία θα επηρεάσουν την δεύτερη αξιολόγηση
Ολλανδικές εκλογές: Πρεμιέρα για τον εκλογικό κύκλο του 2017 που ίσως αλλάξει την ΕΕ
Ποιος είναι ο Γκέερτ Βίλντερς. Η άγνωστη ζωή του ακροδεξιού Ολλανδού, οι συνθήκες ακραίας απομόνωσης και η πορεία προς τον εξτρεμισμό

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα