Αναβρασμός στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων μέρα μεσημέρι στο ΑΤ Εξαρχείων

Αναβρασμό παρατηρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα σημειώθηκαν τρεις επιθέσεις που προκαλούν ανησυχία.

Η τελευταία από αυτές έγινε μέρα μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 15.30 (Κυριακή) με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων εκτόξευσε 10 βόμβες μολότοφ προς την είσοδο του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου. Από τη φωτιά προσκλήθηκαν ζημιές, ενώ παράλληλα οι δράστες έσπασαν τα τζάμια της σκοπιάς του Τμήματος και τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είναι υπηρεσιακό της ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες
μόλις ώρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ το Σαββάτου στην περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου ομάδα κουκουλοφόρων έριξε μολότοφ, έβαλε φωτιές σε κάδους και πέταξε πέτρες κατά αστυνομικών μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και τρεις προσαγωγές.

Την Παρασκευή αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε καταδρομική επίθεση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα σπάζοντας ακυρωτικά και εκδοτικά μηχανήματα, όπως και τζαμαρίες. Πρόκειται για την ομάδα που τάσσεται υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ακόμα τρεις παρόμοιες επιθέσεις σε σταθμούς.

Την ίδια ημέρα, δύο νεαροί Έλληνες, ένας 19χρονος και ένας 21χρονος, συνελήφθησαν στην οδό Πατησίων την ώρα που έβαζαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ΑΤΜ τράπεζας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Μετά τα τελευταία περιστατικά οι εντολές που έχουν δοθεί σχετίζονται με μέτρα αυξημένης επιφυλακής στις αστυνομικές υπηρεσίες

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα