Ανακαλύφθηκε το πιο ανατριχιαστικό έντομο στον κόσμο. Έχει 414 πόδια και 4 πέη

Οι επιστήμονες στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν σε ένα ανατριχιαστικό έντομο το οποίο έχει 414 πόδια, τέσσερα πέη και 200 αδένες που βγάζουν δηλητήριο.

Το Illacme tobini, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του, βρέθηκε από το βιολόγο Τζον Κρέτζκα στο εθνικό πάρκο Sequoia στα βουνά της Σιέρρα Νεβάδα και συγκαταλέγεται σε ένα ιδιαίτερο είδος σαρανταποδαρούσας.

via GIPHY



Παρά το γεγονός ότι ανήκει στην υποσυνομοταξία των Μυριάποδων το συγκεκριμένο αρθρόποδο
δεν έχει 1000 πόδια. Για την ακρίβεια τα περισσότερα πόδια διαθέτει ένα άλλο αρθρόποδο του γένους Illacme, που ανακαλύφθηκε το 1928 και έχει 750 πόδια.

Το Illacme tobini μπορεί να παράγει μετάξι αλλά αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι έχει μετατρέψει δύο ζεύγη ποδιών (το ένατο και το δέκατο) σε πέη που μεταφέρουν σπέρμα στα θηλυκά.

via GIPHY



Δεν έχει μάτια και τρέφεται με μύκητες, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν το συγκεκριμένο είδος ζει και αλλούς εκτός από το εσωτερικό των σπηλαίων.

Πηγή: Russian Today

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα