Αν δεν σας αρέσει η ηχογραφημένη φωνή σας, έτσι θα μάθετε πως ακούγεστε πραγματικά

Ακόμα και αυτοί που κάνουν εκφωνήσεις ή τραγουδούν με υπέροχοι φωνή θα φτάνουν στο σημείοι που μπορεί να σοκαριστούν ακούγοντας τη φωνή τους ηχογραφημένη: «Έτσι ακούγομαι στην πραγματικότητα;» είναι μια ερώτηση που έχουν κάνει πολλοί. Γιατί όμως ακούμε τη φωνή μας διαφορετικά από ότι την ακούν οι άλλοι;

Ο δάσκαλος φωνητικής και τραγουδιστής Chris Beatty και ανηψιός του κλασσικού συνθέτη Samuel Barber, δίνει την απάντηση στο βίντεο: «Έχουμε μια πρώτη λήψη του ήχου που φτάνει στα αυτιά μας ερχόμενος από τα πλάγια του προσώπου», εξηγεί ο Beatty. «Εκτός όμως από αυτό, δεχόμαστε εσωτερικές

δονήσεις στο αυτί και το κεφάλι και νομίζουμε ότι αυτός είναι ο ήχος της φωνής μας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι».

Είστε περίεργοι να μάθετε πως ακούγεται η φωνή σας; Εάν δεν έχετε μαγνητόφωνο, ο Barber συνιστά να πάρετε ένα ντοσιέ, ή ακόμα και δύο περιοδικά ή κομμάτια χαρτιού και να τα τοποθετήσετε μπροστά στα αυτιά σας, έτσι ώστε να προεξέχουν από τα πλάγια του κεφαλιού σας. Αυτό κάνει τον ήχο της φωνής σας να βγαίνει μπροστά, και όχι προς τα πλάγια, και έτσι επηρεάζεται από παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, το πάχος των χαλιών και ο αριθμός των ατόμων στο δωμάτιο.

Μετρήστε από το ένα έως το πέντε. Τι ακούτε τώρα; Αυτό είναι που ακούν οι άλλοι όταν μιλάτε ή τραγουδάτε. Όταν ξεπεράσετε το πρώτο σοκ, ίσως αρχίσει και να σας αρέσει.

Πηγή: Mental Floss

Keywords
Τυχαία Θέματα