Αλεξιάδης: Υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν αποδείξεις

Διευκρινίσεις αναφορικά με το θέμα των αποδείξεων και το αφορολόγητο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real FM.

Ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις, ενώ επισήμανε πως
η Ελλάδα είναι σε διαπραγμάτευση και οι διατάξεις καθυστερούν γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Σε ότι αφορά το πλαστικό χρήμα αλλά και το αφορολόγητο όριο ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πλαστικού χρήματος. Θέλουμε το αφορολόγητο να συνδεθεί με αποδείξεις και πλαστικό χρήμα το οποίο ξεκινά το 2016. Το αφορολόγητο ισχύει για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και σε αυτή την κατηγορία πρέπει να δοθεί κίνητρο για την χρήση πλαστικού χρήματος. Για εκείνους που δεν ισχύει το αφορολόγητο δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο κίνητρο την συγκεκριμένη στιγμή δεν μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα».

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγγειλε επίσης και αλλαγές στις κλίμακες αναφορικά με την φορολογία εισοδημάτων και υποστήριξε πως θα γίνουν δικαιότερες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα