Αλαμπάμα: Βιβλιοθήκη πρόσθεσε παιδικό βιβλίο στα «απαγορευμένα» λόγω του ονόματος του συγγραφέα

Μια δημόσια βιβλιοθήκη της Αλαμπάμα πρόσθεσε κατά λάθος ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο σε μια λίστα με δυνητικά ακατάλληλους τίτλους, επειδή το επώνυμο του συγγραφέα είναι «Gay», δήλωσε ο διευθυντής της βιβλιοθήκης.

Το «Read Me a Story, Stella», ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο της Καναδής συγγραφέως Marie-Louise Gay, προστέθηκε σε μια λίστα βιβλίων που επισημάνθηκαν για πιθανή αφαίρεση από το παιδικό τμήμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της κομητείας Huntsville-Madison λόγω «σεξουαλικού» περιεχομένου.

Αλλά το βιβλίο, το οποίο αφορά ένα ζευγάρι αδελφών που διαβάζουν μαζί και χτίζουν ένα σκυλόσπιτο, δεν θα έπρεπε να είναι στη λίστα και προστέθηκε μόνο λόγω της λέξης - κλειδιού «Gay», δήλωσε η Cindy Hewitt, εκτελεστική διευθύντρια της βιβλιοθήκης στο AL.com την Κυριακή.

Το βιβλίο ήταν ένα από τα 233 βιβλία που επρόκειτο να αναθεωρηθούν και ενδεχομένως να μετακινηθούν.

Αυτή η διαδικασία σταμάτησε μετά από δημόσια αντίδραση, ανέφερε το AP.

Η δημοσιογράφος Kirsten Brassard, δήλωσε ότι το επεισόδιο στέλνει ένα «μήνυμα μίσους» που προέρχεται από μια δημόσια βιβλιοθήκη.

Related...Αλαμπάμα: Θέλει να γίνει η πρώτη πολιτεία που θα εκτελέσει θανατοποινίτη με καθαρό άζωτοΑλαμπάμα: Ταυτοποιήθηκαν υπολείμματα σκελετού αγνοούμενου από το 1976 μέσα σε θαμμένο αυτοκίνητοΑλαμπάμα: Φρικτός θάνατος εργαζομένου αεροπορικής εταιρίας, τον «κατάπιε» ο κινητήρας αεροσκάφους
Keywords
Τυχαία Θέματα