Ακόμα ένας μήνας φαγούρας στη ΝΔ

Ένα θαύμα του Αγίου Δημητρίου - πολιούχου της Θεσσαλονίκης - που θα βάλει τέλος στην κόντρα χωρίς τέλος για την ηγεσία προσδοκούν πολλά στελέχη της ΝΔ, με δεδομένο ότι σήμερα, Δευτέρα, τρεις από τους τέσσερις υποψήφιους θα βρίσκονται στην συμπρωτεύουσα, αφού προηγουμένως βεβαίως έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες και καρφιά, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το σχίσμα στην ήδη τραυματισμένη ενότητα.

Το κακό κλίμα που αποτυπώθηκε ανάγλυφα και στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ στη Μαδρίτη,
μεταφέρεται εκ νέου εντός των τειχών, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να βρίσκεται στα χαρακώματα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να τον κατηγορεί για «κόλπα του παρελθόντος» με αφορμή και την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, ανοίγοντας δια της πλαγιάς μέτωπο και με την πρώην υπουργό και εκείνη να ανταπαντά ότι «η διγλωσσία και η υποκρισία δεν έχουν καμία σχέση με το νέο. Είναι πιο παλιό και από το παλιό».

Για την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει να σηκώσει το γάντι και να δώσει την δίκη του απάντηση, κάτι το οποίο έχει αναλάβει να κάνει με δημόσιες παρεμβάσεις του ο στενός του συνεργάτης Θόδωρος Αμπατζόγλου, αν και στην Θεσσαλονίκη όλοι οι φωτογραφικοί φακοί θα είναι στραμμένοι πάνω σε Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα προκειμένου να απαθανατίσουν έστω και μια ψυχρή χειραψία...

Στο παιχνίδι της μετωπικής σύγκρουσης μπήκε εσχάτως και ο Άδωνις Γεωργιάδης - ο οποίος απόψε εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο στη Θεσσαλονίκη - μετά και τις αποστάσεις που πήρε ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας μέσω Twitter ότι «ο Τζιτζικώστας συγκρούστηκε με τον Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ και διότι στραγγάλισε την Αυτοδιοίκηση, κ.λπ., εγώ θα υπερασπιστώ την κυβέρνησή μας. Απευθύνομαι σε όλους τους νεοδημοκράτες που δώσαμε μαζί τη μάχη της 25ης Ιανουαρίου και τους λέω: Να είστε υπερήφανοι για την κυβέρνησή μας».

Ο μόνος ίσως που για την ώρα φαίνεται πως έχει επιλέξει να μείνει εκτός των προσωπικών συγκρούσεων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρώντας να αναδείξει τις κυβερνητικές παλινωδίες και τις επιλογές του Μαξίμου στο θέμα της οικονομίας και των φόρων, στοχεύοντας προφανώς να ενισχύσει το προφίλ του ότι είναι ο μόνος ικανός να αντιπαρατεθεί με τον βασικό αντίπαλο της ΝΔ που δεν είναι άλλος από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα