Αισιοδοξία Μεϊμαράκη ότι θα κλείσει η συμφωνία αν βρεθούν λύσεις από κοινού

Κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά την συνάντησή του την Τετάρτη με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο αποκάλεσε «θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 έγιναν πολλά λάθη, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη
να γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα να γίνουν ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα να χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση.

«Η χώρα στα τέλη του 2014, η οικονομία της και το τραπεζικό σύστημα, είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια, η οποία υπήρχε. Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δεν θα υπήρχαν» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, τονίζοντας πως εάν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, τότε θα βρεθούν λύσεις που θα οδηγήσουν την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης:

«Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε εάν τελικά κλείσει η κυβέρνηση μια συμφωνία, μέσα στον Αύγουστο, και μπορέσουμε με την ψυχραιμία και τη συναίνεση που απαιτείται αυτές τις ώρες να οδηγήσουμε την οικονομία και τη χώρα προς το δρόμο της ανάπτυξης και της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα