Αιματηρές επιθέσεις από ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ σε Νίγηρα και Νιγηρία

Ισλαμιστές μαχητές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 18 γυναίκες σε κηδεία στη βορειοανατολική Νιγηρία. Οι ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν στο χωριό, πυρπολώντας σπίτια και πυροβολώντας στα τυφλά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τοπικούς αξιωματούχους.

Η επίθεση έλαβε χώρα την Πέμπτη στο χωριό Κούντα στην Ανταμάουα. Κάτοικος δήλωσε στο Reuters ότι οι ντόπιοι περίμεναν να περάσουν τρεις ώρες μετά την επίθεση και μετά καταμετρήθηκαν
18 πτώματα γυναικών, ενώ κάποιες αγνοούνται.

Το χωριό αυτό είναι κοντά στο δάσος Σαμπίσα, όπου μαχητές της Μπόκο Χαράμ κρύβονται από τον νιγηριανό στρατό σε απομονωμένα στρατόπεδα. Σημειώνεται πως, υπό την ηγεσία του προέδρου Μουχαμάντου Μπουχάρι και με τη βοήθεια γειτονικών χωρών, ο στρατός της χώρας έχει ανακαταλάβει μεγάλο μέρος της περιοχής που είχε καταλάβει η Μπόκο Χαράμ, ωστόσο η οργάνωση συνεχίζει τις τακτικές αντάρτικες επιθέσεις.

Επίσης, φερόμενοι μαχητές της οργάνωσης επιτέθηκαν σε χωριό στον Νίγηρα, σκοτώνοντας επτά χωροφύλακες και τραυματίζοντας 12 στη μάχη που ακολούθησε. Η επίθεση έλαβε χώρα επίσης την Πέμπτη, σε χωριό στην περιοχή της Ντίφα, όπου καταφεύγουν πρόσφυγες και εκτοπισμένοι που έχουν χάσει τις εστίες τους εξαιτίας των ισλαμιστών ανταρτών.

(με πληροφορίες από Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα